AK Parti düşüyor CHP yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

AK Parti düşüyor CHP yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 00:00

Aydın konuşmasında AK Parti’nin mitingleri için devletin bütün imkânlarının seferber edildiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Ne yaparlarsa yapsınlar, CHP’nin oyları yükseliyor, AK Parti’nin oyları düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

AK PARTİ DÜŞÜYOR CHP YÜKSELİYOR - FOTO GALERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin mitingleri için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini, memurların zorla miting alanına getirildiğini dile getirerek, “Biz devlet mitingi değil, halkın mitingini yapıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerini dün Mersin’in Silifke İlçesi’nin ardından Aydın ve Bilecik’te sürdürdü. Aydın İstasyon Meydanı’nda, Nevşehir Valiliği’nin resmi plakalı araçların sivil plakalarla AK Parti mitingine gönderilmesini öngören resmi yazısını açıklayan Kılıçdaroğlu  şunları söyledi:
Nevşehir belgesi
“Bütün resmi araçları tahsis ediyorlar, belediye otobüsleri bedava oluyor, bedava taşıyorlar. Memurları zorla miting alanına getiriyorlar. Yandaşların fabrikaları varsa o gün tatil ettiriyorlar, mitinge gideceksiniz, Recep Bey’in mitingi kalabalık olacak diyorlar. Bakınız Nevşehir Valisi diyor ki, ‘Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökeceksiniz, yerine sivil plaka takacaksınız, Recep Bey’in mitingine gideceksiniz’ diyor. Resmi belge var, Nevşehir Valiliği Özel Kalemi yazıyor. Dün İstanbul’da gördünüz, her şey bedava, yeter ki Recep Bey’in mitingine git. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi anketi yayımlarlarsa yayımlasınlar, CHP’nin oyları yükseliyor, AK Parti’nin oyları düşüyor. Kanıt mı istiyorlar, Aydın meydanına baksınlar.
Kuvayi Milliyeciyiz
1920’lerde Samsun’a çıkışla başlayan ulusal bağımsızlık savaşımızda, yiğit insanlar Cumhuriyet’i kurdular ve onlar dediler ki, ‘Köylü milletin efendisidir.’ 2011 yılındayız, Allah aşkına, ‘Ananı da al git’ dedi köylüye. Biz CHP olarak 1923’ün ruhuna sahibiz. Kuvayi Milliye ruhu var bizde. Yine söylüyoruz köylü milletin efendisidir. Bütün üreticilere sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a 12 Haziran’dan sonra ders verin. Recep Bey’in ezberini bozduk. Kimyasını bozduk. Ağzını da bozduk,  artık normal konuşamıyor.
‘İstanbul’u ben fethettim’ diyecek
Dilinin ucuna gelse ‘İstanbul’un fethini de ben yaptım’ diyecek. Sen itiraf etmedin mi, ‘Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı’ diye? Pamuk, angus başka yerden geliyor. Bu ülkenin ovaları var mı, yaylaları var mı, bereketli yağmurları var mı, yiğit insanları var mı,  birileri köşeyi dönsün diye kimse kazanmasın, üretici kazanmasın mı? Halkın iktidarında buna izin vermeyeceğiz.”
Köydeki bütün oyları istedi
Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Merkez’e bağlı Işıklı Köyü’nü ziyaret etti. Köy kahvesinde vatandaşlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu’na, sac böreği ve ayran ikram edildi. Kılıçdaroğlu, kahvede yaptığı kısa konuşmada, “Bu köye bir kez daha geleceğime söz veriyorum. Buradaki bütün oylarınıza talibim. İkinci gelişimde başbakan olarak gelerek, yarım kalan çayımın tamamını içeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Bilecik’teki programı nedeniyle köyden ayrıldı.”                         

Aydın  havası

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Çok sayıda pankart açan partililer arasında kadınların heyecanı da dikkat çekti. Mitingde CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu’na Aydınspor atkısı taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!