AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir?

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 10:41

Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde boy gösterecek. Recep Altepe'nin istifasının ardından 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Alinur Aktaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak açıklandı. Peki, Alinur Aktaş kimdir ve kaç yaşında? İşte, yerel seçimler öncesinde bölge halkı tarafından araştırılan o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, yerel seçimler öncesinde bölgede ikamet eden birçok seçmenin araştırdığı isimler arasında yer almaya başlandı. Peki, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

1970 yılında Bursa İnegöl'de dünyaya gelen Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa/Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirdir.

Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir.

Haberin Devamı

2002 yılında AK parti Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatı başlamış ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. 

02 Kasım 2017 tarihinde Büyükşehir meclisinde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. İngilizce ve Arapça bilen Aktaş evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!