AK Parti adayından Sarıgül’ün oğluna suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti adayından Sarıgül’ün oğluna suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 16:49

AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ertekin, Ataköy 1. Kısımda bulunan seçim afişlerinin CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Ömer Sarıgül ve 2 adam tarafından kesilip yakıldığı gerekçesiyle Sarıgül’ün oğlu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığın’a suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Partililerle birlikte Bakırköy Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan Ak Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ertekin, önceki gün Ataköy 1. kısım ışıklarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş ile kendi fotoğrafının bulunduğu afişlerin yakılıp gözlerinin oyulduğunu söyledi. Ertekin, suç duyurusu dilekçesinde, “Ömer Sarıgül’ün iki adamının çakar lambalı araçla Ataköy 1.Kısıma gelerek İstanbul Belediye Başkan Adayımız Kadir Topbaş ve şahsıma ait tanıtım afişlerimizi yakıp, fotoğraflarımızın göz kısımlarını keserek oymuşlardır. Bu kişiler polis tarafından suç üstü yakalanmışlardır. Bu nedenle cezalandırılmalarını talep ediyorum” dedi.

Mehmet Emin Ertekin, suç duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında “Biz her seçimde centilmence yarıştık. Centilmence yürüttüğümüz bu seçim sürecine şahsım ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı tanıtıcı afişlerimize yönelik mafyavari, bir takım tahrik ve taciz unsurlarının leke sürmesini istemiyoruz, Bakırköyümüze yakışmayan son derece üzüntücü verici bir olay yaşadık. Seçimlerin tümü boyunca centilmence ve projelerimiz ile yarıştık. Daha öncede çeşitli mahallelerde pankart ve tanıtıcı afişlerimizin kesilmesi bir yana, afişlerdeki fotoğraflarımızın gözleri oyulmuş, boyunları da kesilmekteydi. Dün de Ataköy 1. Kısım ışıklarda İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Ömer Sarıgül’e ait araç ile olay yerine gelen 2 şahıs pankartlarımıza zarar verdiği sırada polis tarafından suç üstü yakalanmıştır. Centilmence yürüttüğümüz seçim sürecine bu şekilde mafyavari, bir takım tahrik ve taciz unsurlarının leke sürülmesini istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!