Ak elçilerden tartışmalı start

Güncelleme Tarihi:

Ak elçilerden tartışmalı start
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 21:33

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın mektuplarını, Manisalılar'a ulaştıracak 100 bisikletli ‘Ak elçi’ göreve başladı.

AKP İl Teşkilatı, yaklaşan yerel seçimleri öncesinde, başbakan Erdoğan'ın mektuplarını halka ulaştıracak 100 partili gence, geçtiğimiz hafta bisiklet dağıttı. ‘Ak elçi’ adı verilen bisikletli gençler, Manisa sokaklarını dolaşarak ev ve işyerlerine başbakanın mektuplarını ulaştıracak.

Gençler, yaptıkları bu görev karşısında da kendilerine verilen bisikletlerin sahibi olacak. Üzerlerindeki AKP amblemi bulunan şapka ve tişörtler ile sarı yağmurluklarla, bugün Manolya Meydanı'nda toplanan ‘Ak elçiler’, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin “Kutsal görev yapacaksınız. Yolunuz açık olsun” sözüyle Başbakan Erdoğan'ın mektubunu halka ulaştırmak için Manisa'nın dört bir yanına dağıldı. Ak elçilerin, 28 Mart'a kadar mektupları dağıtmaya devam edecekleri belirtildi. Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Ak elçiler'le bisiklete binerek basına poz verdi.

Ak elçiler'e ilk tepki DP İl Genel Meclisi birinci sıra adayı ve Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uludemir'den geldi.

Uludemir, “Ak elçileri” Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gördüğünü belirterek “Öğrencileri siyasete alet ediyorlar” dedi. Bu durumun kendisini rahatsız ettiğini de ifade eden Uludemir, “Bu çocuklar, AKP'ye yakın olabilirler. Rahmetli babam İmam Hatip Lisesi'nin kurucularındandır. Aile olarak, bu okula bizler de hizmet ettik. Ancak, burada çocuklar siyasete alet ediliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!