Ajan sınavı gibi

Güncelleme Tarihi:

Ajan sınavı gibi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 00:00

Yaklaşık 2.5 milyon kişi, dün KPSS tarihinin en yüksek güvenlikli sınavına girdi.

Haberin Devamı

Tek tek aranarak sınav salonlarına alınan adayların saç tokaları, yüzükleri, saatleri, kemerleri çıkarttırıldı, saç tokaları bile alındı, çizmelerine kadar kontrol edildi.

TEMMUZ ayında kopya iddiaları nedeniyle ertelenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Türkiye’de ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 153 merkezde dün iki oturumda yapıldı.

Sınava katılan yaklaşık 2.5 milyon lise mezunu saat 08.30’dan itibaren kimlik ve güvenlik  kontrolünden geçirilerek salonlara alındı. Polislerce tek tek aranarak alınan adaylar, sıkı kontrolden geçirilirken zaman zaman şaşkınlıklarını dile getirdi. Görevliler, adayların saç tokalarını, yüzüklerini, saatleri, kemerlerini çıkarttırıp çizmelerine kadar kontrol ederken bazı adaylar “bu kadarını da beklemediklerini” ifade etti.

Adaylar sınav salonuna  alınmasına izin verilmeyen cüzdan, çanta, saat, cep telefonu, araç anahtarı, toplu taşımada kullanılan kart, kalem, silgi ve diğer malzemelerini ya tanıdıklarına ya da dışarıda bekleyenlere teslim etmek zorunda kaldı. Kimi adaylar ise eşyalarını, emanete bıraktı. Konya’da cüzdanlarının içine kadar arananıp madeni paraları alınan bir kadın aday, “Yol param bunlar. Herşeyimi evde bıraktım. Bu kadar rezillik olmaz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Sahte ‘aday’ yakalandı

Bir adayın annesi de polise, “Tokasına kadar aldınız. Başörtülü öğrencilerin başörtüsündeki iğneyi niye almıyorsunuz?” dedi. Gümüşhane’de ise, kimlik kontrolleri sırasında, Yahya D.’nin, Nedim G.’nin yerine sınava girdiği belirlendi. Sınav görevlilerinin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine, Yahya D. ve fakülte bahçesinde bekleyen Nedim G. yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!