Ailesinin gözü önünde canına kıydı

Güncelleme Tarihi:

Ailesinin gözü önünde canına kıydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 12:29

Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bağlı Çıtak Beldesi'nde 5 ay önce evini terk ettikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 30 yaşındaki Önder Ekiz'i, babası 60 yaşındaki İsmet Ekiz'in öldürdüğü iddia edildi. Evinin bahçesinde oğlunun cesedinin iş makineleriyle arandığını gören İsmet Ekiz, ailesinin ve arama ekibinin gözleri önünde av tüfeğiyle intihar etti.

Haberin Devamı

Çiftçilik yapan evli ve 3 çocuk babası İsmet Ekiz'in oğlu Önder Ekiz, yaklaşık 5 ay önce ortadan kayboldu. Baba ile oğulun sık sık tartıştığı öğrenilirken, Ekiz Ailesi oğullarını soranlara Önder'in haber vermeden evi terk ettiğini, nereye gittiğini bilmediklerini söyledi. Aile jandarmaya herhangi bir kayıp başvurusunda bulunmadı.

Önder Ekiz'in sık sık babasıyla “Ben sabahlara kadar tarlalarda çalışıyorum. Beş kuruş param yok. Sen sürekli kahvede oyun oynuyorsun” diyerek tartıştığı öğrenilirken, “Babası oğlunu öldürdü, daha sonra bahçesindeki su kuyusuna attı” söylentileri yayılmaya başladı. Geçen mayıs ayında ise jandarmaya bu yönde bir ihbarda bulunuldu ve Çivril Savcılığı'nca gizli soruşturma açıldı.

Kayıp Önder Ekiz'in nerede olduğu sessiz sedasız araştırılırken, bir süre sonra babası İsmet Ekiz ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağrıldı. Savcılık, çelişkili ifadeleri üzerine İsmet Ekiz'in evinde arama kararı aldı. Evde yapılan araştırmada, Önder Ekiz'in yatağında saçma izleri tespit edildi. Yataktan da bir saçma çıkarıldı. Ayrıca odada bulunan kan izlerinin temizlendiği belirlendi. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. Geçen hafta da bazı aile dostları, Önder Ekiz'in kendilerini telefonla arayıp Edirne'de bir mandırada çalıştığını söylediğini aktardı. Ancak, bu kişilerin incelenen telefon kayıtlarından herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Haberin Devamı

Gelişmelerin ardından önceki gün sabah saatlerinde savcılık, mahkemeden aldığı arama kararına dayanarak güvenlik ekipleri ve belediyeden getirtilen 2 iş makinesi ile İsmet Ekiz'in evine geldi. Tarlada olduğu belirtilen İsmet Ekiz, olayı öğrenip geldiğinde evinin bahçesinde oğlunun cesedinin arandığını gördü. İsmet Ekiz bu olaydan etkilenip, kamyonetine binerek içerisindeki av tüfeğinin namlusunu göğsüne dayayıp tetiği çekti ve herkesin şaşkın bakışları arasında intihar etti. Ekiz'in cesedi morga gönderildikten sonra bahçedeki arama çalışmalarına devam edildi. İki iş makinesi bahçeyi didik didik ararken, Ekiz'in yakınları olanlara tepki gösterdi. Bahçede ceset bulunamayınca arama çalışmaları sona erdirildi.

Haberin Devamı

İsmet Ekiz'in eşi Hanım Ekiz, “Dedikodular yüzünden olay bu duruma kadar geldi. Oğlumun yaşadığını ve döneceğini biliyorum. Ama eşim intihar etti, bunun hesabını kim verecek?” dedi.

Amca Osman Ekiz, Önder Ekiz ile 5 gün önce konuştuğunu anlatırken, “Önder kayıp değil, beni arayıp iyi olduğunu, Edirne'de bir mandırada çalıştığını ve İstanbul'a süt ürünleri götürdüğünü söyledi. Telefonunu ve adresini istedim ancak vermedi. Öğrendiğime göre beni İstanbul'dan aramış. Şimdi bu dedikoduyu çıkarıp İsmet’in intihar etmesine neden olanlar ne yapacak?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!