Ailesini şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Ailesini şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 11:28

Antalya'da erkek arkadaşıyla birlikte olmak için evden kaçan genç kız, kendisini eve dönmesi için ikna etmeye çalışan anne ve babası hakkında “özgürlüğünü kısıtladıkları” iddiasıyla şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

ANTALYA'da sevgilisi 23 yaşındaki Ahmet K.'nin yanına kaçan 20 yaşındaki G.Ç., ailesinin şikayeti üzerine getirildiği adliyede serbest bırakıldı.

Sevgilisiyle el ele tutuşup giderken önüne geçen anne ve babasının “Kızım nereye gidiyorsun, böyle bırakıp gidemezsin” diye engel olmaları üzerine G.Ç onları ‘Özgürlüğümü engelliyorlar’ diye savcılığa şikayet ederek haklarında işlem yaptırdı.

Kızları G.'nin ortadan kaybolması üzerine Sevinç ve Kamil Ç. çifti, polise başvurarak bulunmasını istedi. Anne ve baba Ç., endişeli bekleyiş sonunda kızlarının Ahmet K.'ya kaçtığını ve onunla birlikte olduğunu belirledi.

Yakalanıp adliyeye çıkartılan Ahmet K. ve G.Ç. 18 yaşını doldurdukları gerekçesiyle serbest bırakıldı. Adliyede bulunan ve kızlarının sevgilisiyle elele tutup gitmesine dayanamayan anne Sevinç Ç., kızının önüne geçti. Sevinç Ç. dakikalarca yalvardığı kızına şunları söyledi:

“Kızım böyle yürüyüp gitmene izin veremem. Bu adam uyuşturucu mu kullanıyor, ne yapıyor, bilemeyiz. Sana ne yapacağını bilemeyiz. Buradan çıkıp bilinmeyen yerlere gitmene yüreğim dayanmıyor. Evlenmek istiyorsan evlendiririz ama lütfen çıkıp gitme. Bu adamı önce tanıyalım.”

Annesini iten G.Ç, sevgilisiyle elele adliyeden çıkmak istedi. Bu kez baba Kamil S. kızının önüne geçerek, “Kızım nereye gidiyorsun? Böylece çıkıp gidemezsin. Ne yapmak istediğini söyle. Senin sokaklara düşmeni istemiyoruz” diye yalvardı.

Ailesinin kendisini engellemeye çalışmasına sinirlenen G.Ç, ‘özgürlüğünün engellendiği' gerekçesiyle anne ve babasını adliye polisine şikayet etti. Polis, reşit olan kızına karışamayacağını belirterek Sevinç ve Kamil Ç. çiftini uyardı. Anne ve baba kızlarını almadan adliyeden çıkmayacaklarını söyledi. G.Ç, bir dilekçe yazarak nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulundu, ailesinden şikayetçi oldu. Savcılık dilekçeyi Bahçelievler Polis Merkezi'ne havale etti. Burada Ç. çifti ile kızları G., ayrı ayrı ifade verdi.

Polis merkezinden önce genç kız ve sevgilisi gönderildi. Bir süre sonra Sevinç ve Kamil Ç. çiftinin ayrılmasına izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!