Ailesine 40 bin TL tazminat

Güncelleme Tarihi:

Ailesine 40 bin TL tazminat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 00:12

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, er Sevag Şahin Balıkçı’nın askerlik görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kurşunla ölmesiyle ilgili davada İçişleri Bakanlığı’nı kusurlu buldu. Bakanlık, Balıkçı Ailesi’ne 40 bin TL tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

BATMAN’ın Kozluk ilçesindeki Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda görev yapan er Sevag Şahin Balıkçı, 24 Nisan 2011’de, karakol çevresindeki tel örgü çalışmasına dahil edildi. Çalışma sırasında güvenlikçi olarak görev yapan er Kıvanç Ağaoğlu, askeri talimatlara uymayarak, emniyetini açtığı silahı dolduruşa aldı ve Balıkçı’ya tutarak ateş etti. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde Ağaoğlu ‘bilinçli taksirle adam öldürmek’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, Astsubay Sadrettin Ersöz ‘ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Er Sevag Balıkçı’nın ailesinin avukatı İsmail Cem Halavurt, İçişleri Bakanlığı aleyhine tazminat davası açtı. 

Ailesine 40 bin TL tazminat
HİZMET KUSURU
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2’nci Daire Başkanlığı’nda karara bağlanan davada; idarenin kusurlu olduğu sonucuna varıldı. Kararda şöyle denildi: “Hizmetin ifası sırasında gerekli eğitim, disiplin ve kontrol gibi tedbirleri almak durumunda olan idarenin bu gerekliliği yerine getirmediği gibi, olayda rütbeli bir personelin astlarının denetim ve eğitim görevini yerine getirmeme suçunu işlediği sübut bulduğundan zararın hizmet kusuru ilkesi uyarınca idarece karşılanması gerektiği sonucuna varılmıştır.”

İTİRAZ ETTİLER
ANNE Ani ve baba Garabet Balıkçı’ya 2012’den itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri Vazife Malullüğü aylığı bağlandığı ve maddi tazminat ödenmesine gerek olmadığı belirtildi. Anne ve baba Balıkçı’ya 16’şar bin TL, abla Lerna Balıkçı Özder’e de 8 bin TL olmak üzere toplam 40 bin TL manevi tazminat ödenecek. Aile tazminat miktarını az bularak, karara itiraz etti. Avukat Halavurt, “Bu, ailenin acı, üzüntü ve kederini bir nebze olsun giderecek bir rakam değil” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!