Aile Okulu mezunlarına sertifika

Güncelleme Tarihi:

Aile Okulu mezunlarına sertifika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Başkanlığı'nın desteğiyle Türkiye'de ilk kez Osman Saçmacı İlköğretim Okulu'nda 5 hafta önce başlatılan 'Aile Okulu' programında başarı gösteren 28 çifte, törenle sertifikaları verildi. 'Aile Okulu'nda eğitim gören ailelere mezuniyet sertifikalarını veren Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy, belediye olarak benzer girişimleri her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Sarıyer'deki Osman Saçmacı İlköğretim Okulu yönetimi tarafından organize edilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Aile Okulu'nda öğrenci velileri 5 hafta süreyle eğitim gördü. Velilerin anne baba olarak katılma koşuluyla devam ettikleri programda hukukçular, sağlık görevlileri ve iletişim uzmanları görev aldı. Aile, çocuk, öğretmen ilişkileri ile iletişimi, medeni ve miras hukuku, hastalıklara karşı önlemler konularında bilgi verilen anne babalar, davranış bilgileri aldılar.

Programın son bölümünde velilere iletişim konusunda bilgi veren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Günseli Malkoç, aile içindeki psikososyal halleri anlattı.

Programa katılan anne ve babalar, çocuklarıyla daha iyi iletişim kurabilmek ve kendilerini daha mutlu hissedebilmek için geldiklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!