AİHM yetmedi şimdi de AYM’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

AİHM yetmedi şimdi de AYM’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 00:00

İzmir’de, nüfus cüzdanındaki din hanesine ‘Alevi’ yazılmasını isteyerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) açtığı dava lehine sonuçlanan Sinan Işık’ın (51) mücadelesi sürüyor.

Haberin Devamı

Görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle yargılanmalarını istediği Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili de takipsizlik kararı kesinleşip Yargıtay yolu kapanan Sinan Işık, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurma kararı aldı. Bireysel başvuru hakkını kullanacağını dile getiren Işık, “Son merci AYM. Vatandaşların başvuru yapma konusunda sürekli uyarıldığı mahkemeden nasıl sonuç çıkacağını çok merak ediyorum” dedi.             

AYM’ye 6 ayda 3 bin 893 başvuru

ANAYASA Mahkemesi’ne 6 ayda, 3 bin 893 başvuru yapıldı. Başvuruların 418’i başvuru posta yoluyla yapıldığı için kayda girmedi. Anayasa Mahkemesi, 24 Eylül 2012-22 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan başvurulara göre hazırlanan istatistikleri internet sitesinden duyurdu. Verilere göre, başvuruların 3 bin 421’i mevzuatta belirtilen yerlere yapıldığı için kayda alındı, 418 başvuru da posta yoluyla yapıldığı için kayda girmedi. Bireysel başvuru bürosunda, 937 dilekçe de inceleme sırası bekliyor. Komisyonlara gönderilen başvuru sayısı 2 bin 388, bölümlere gönderilen başvuru sayısı ise 96 oldu. Genellikle ceza davalarının bireysel başvuru konusu yapıldığı görüldü. Başvuruların 1307’si ceza, 967’si hukuk, 710’u idari yargı davalarıyla ilgili. Yargı yoluna gidilmemiş konularla ilgili de 437 başvuru tespit edildi. Başvurular en çok Yargıtay kararları üzerine yapıldı.          


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!