AIDS olan manken, genç kızların koruyucusu oldu

Güncelleme Tarihi:

AIDS olan manken, genç kızların koruyucusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir zamanlar Playboy'un en güzel kızlarından olan 31 yaşındaki Rebekka Armstrong, AIDS'e yakalandıktan sonra, genç kızları kanatları altına alarak, AIDS'e karşı eğitmeye başladı.

82-58-82 ölçüleriyle erkeklerin aklını başından alan ve 1986 yılında Playboy'un ‘‘Eylül Güzeli’’ seçilen Rebekka Armstrong, şöhreti yakaladıktan sonra AIDS olduğunu öğrendi. 16 yaşındayken, kumsaldaki bir aşk kaçamağından AIDS kaptığını öğrenen Rebekka, o günden sonra da kendini genç kızları AIDS hakkında aydınlatmaya adadı.

‘‘Genç kızlar, yaşlı erkeklerle ilişkiye girerken prezervatif kullan deme gücüne sahip değil, bu yüzden AIDS'in tehdidi altındalar. Onlar AIDS'i, ergenlik sivilcesinden daha az ciddiye alıyorlar. Bu yüzden de onları aydınlatacak biri gerekliydi’’ diyen Rebekka, hastalığını öğrendikten sonra eski sevgililerini uyarmayı da ihmal etmemiş. ‘‘Ancak hepsi kendisi için korkmaya başladı, bana kimse acımadı’’ diyen Rebekka, gerçek sevgiyi, bugün evli olduğu kocasında bulduğunu söylüyor.

Sorumsuz seksin sonu

Bu iki fotoğraf arasında tam 12 yıl var. Bir zamanlar erkeklerin başını döndüren pozlarla dergilerde yer alan ve sorumsuz seksin kurbanı olan Rebekka, şimdi genç kızları eğiterek haberlere konu oluyor.

AIDS'li sayısı 31 milyona çıktı

Önümüzdeki pazar günü Cenevre'de başlayacak 14'ncü Dünya AIDS Konferansı'nda çağın vebası AIDS hastalığına karşı alınacak önlemler enine boyuna tartışılacak. Bir hafta sürecek toplantıya 12 bin uzman katılacak ve 7 bin kadar bilimsel rapor ele alınacak. AIDS'den korunma, AIDS'le mücadele ve tedavi yolları ve bu konularda elde edilen deneyimlerin aktarılacağı konferansa Türkiye'den Sağlık Bakanlığı, üniversiteler, AIDS dernekleri ve bazı hastanelerden temsilciler katılacak. Son rakamlar bugüne kadar 11.7 milyon can alan AIDS'in 31 milyon kişiyi etkilediğini gösteriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!