AIDS’den korunmada kadın prezervatifi

Güncelleme Tarihi:

AIDS’den korunmada kadın prezervatifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:02

Bugün dünya AIDS günü. Türkiye'de haziran ayında satılmaya başlanan kadın prezervatif, ülkemizde bu yıl AIDS'e karşı korunmada tavsiye edilen yöntemler arasında.

Kadın prezervatifi ‘‘Femidom’’ AIDS'e karşı slogan olan ‘‘Ben umursuyorum ya sen...’’ sloganını kullanıyor. Birleşmiş Milletler'in AIDS'le mücadele kuruluşu olan UNAIDS tarafından 1996'dan beri tavsiye edilen kadın prezervatifi, Türkiye'de satışına bu yıl başlandığı için, ülkemizde ilk kez bir AIDS kampanyasında tavsiye edilecek. UNAIDS'in verilerine göre dünyada AIDS'in erkekler tarafından bulaştırılma oranı yüzde 90'lara varıyor. Kadın prezervatifi, erkekler korunmayı istemiyorsa ve bilmiyorsa kadınların AIDS'e yol açan HIV'e karşı koruma sağlamalarına yarıyor. Femidom'un Türkiye temsilcisi Alfa Tema AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Ağralı, kadın prezervatifin Türkiye'de ilk kez AIDS gününde tavsiye edileceğini belirterek, ‘‘Bu prezervatif, İstanbul'da AIDS Savaş Derneği ve Ankara'da Hacettepe Üniversitesi ile Eczacılar Odası'nın bir ortak çalışması olan HATAM Cinsel Eğitim Merkezi tarafından da kampanya ile öneriliyor.’’ dedi.


Her 6 erkekten biri eşcinsel


DÜNYADA AIDS'e yakalananların büyük bölümünün erkek olması nedeniyle, Birleşmiş Milletler Dünya AIDS Günü'nde erkeklere yönelik kampanyalarla ağırlık verdi. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Toprak, erkeklerin cinsel sağlıkları konusunda tedbirsiz ve dikkatsiz davranmaya devam ettiklerini belirterek homoseksüel ilişkilerin genellikle gizli kaldığını, yapılan araştırmaların ‘‘dünyadaki erkeklerin 6'da birinin diğer bir erkekle cinsel ilişkiye girdiğini’’ gösterdiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!