Ahmet Ümit ve Oğuz Güven kitaplarını imzalıyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ümit ve Oğuz Güven kitaplarını imzalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 11:36

Yazar Ahmet Ümit ve gazeteci Oğuz Güven bugün Tüyap Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşuyor. Güven saat 16:30 ile 18:0 arasında, Ahmet Ümit de 16:30 ile 17:30 arasında A Salonu 307 numaradaki Güncel Yayıncılık Standı'nda kitaplarını imzalayacak. Oral Çalışlar, Ecevit Kılıç ve İsmail Gülegeç'in imzası da yine aynı standda.

Haberin Devamı

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan 26. İstanbul Kitap Fuarı ve eşzamanlı olarak düzenlenen 17. İstanbul Sanat Fuarında etkinlikler sürüyor. 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği  temsilcilerinin katıldığı fuarda, Yurt dışından gelecek 35 konuk yazarın  katılımıyla 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı, okurlarıyla buluşuyor.
Nermin Bezmen ve Cem Kozlu da, Remzi Yayınevi’nin standında okurlarıyla buluşacak.

Fuarın yabancı konukları arasında ise Rusya'dan Valentin Rasputin,  İsveç'ten David Gaunt ve Asa Lind, Fransa'dan Eva Cox ve Henri  Loevenbruck, Almanya'dan Mladen Jandrlic, Kore'den Yoon Ji-Kwan, Yi  Mun-Yol, Gong Sun-Ok ve Young-Ha, ABD'den Gregory Jusdanis, Claire  Messud ve Nicholas Gage, Belçika'dan Brigitte Labbe, KKTC'den Alev Adil,  Katalonya'dan Anna Aguilar-Amat, Litvanya'dan Uldis Berzins, Liana Langa  ve Junis Kronbergs, Slovenya'dan Brane Mozetic ve Jana Putrle,  Polonya'dan Jerzy Jarniewicz, Suriye'den Helim Yusiv, Romanya'dan Marius  Chivu, Denisa Comanescu, Bogdan Stanescu, Luminita Munteanu, Cornia  Bernic Ioana Ieronim ve Filip Florian, Galler'den John Barnie,  Azerbaycan'dan Kemal Abdulla, Elçin Şıhlı ve Vakıf Behmenli bulunuyor.

Haberin Devamı

TÜYAP ÇOCUK KULÜBÜ ETKİNLİK PROGRAMI
       
TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde bu yıl fuarda, okuma, söyleşi, drama  çalışması ve resim atölyeleri gibi 30'a yakın çocuk etkinliği yapılacak.

TÜYAP Çocuk Kulübü etkinlikleri, fuar boyunca atölye alanında  “Origami”, “Kitap Hazırlayalım”, “Bir Öykü Yapalım”, “Çizgiden  Filme”, “İstanbul'un Çocuk Planı”, “Çocuklarla Yaratıcı Drama  Uygulamaları”, “Bilmecelerle Masallar” ve “Proje Yapabilsem”  atölyeleri ile sürecek.

Çocuklara yönelik etkinliklerin “Çocuklarla Söyleşi” bölümlerinde,  Hamdullah Köseoğlu, Timuçin Özyürekli, Ekrem Güneş, Zeliha Akçagüner,  Ferda İzbudak Akıncı, Mehmet Güler, Mustafa Asoğlu ve Dinçer Sezgin  konuk olacak.

“Ben Çocukken” söyleşilerinde ise İncila Çalışkan, Bilgin Adalı, Işık  Soytürk, Ayşe Çekiç Yamaç, Çiğdem Gündeş ve Nur İçözü konuşmacı olacak.

Haberin Devamı

Masal Okuma-Canlandırma bölümünde” ise Vasıf Öngören'in “Masalın  Aslı” isimli ödüllü çocuk kitabının okumaları kızı Aslı Öngören  tarafından yapılacak. Masalı, Tiyatro Simurg canlandıracak.

Çocuklara yönelik etkinliklerde yazarlar Canan Tan “Futbol ve Çocuk  Öyküleri” konusunda, Nur İçözü “Bana Derler Küp Cadısı”, Aysel Korkut  “Boncuklu Günler”, Asa Lind “Kumkurdu” kitapları ile ilgili  çocuklarla söyleşecek.
               
ARTİST 2007 ETKİNLİKLERİ
       
26. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen “17. İstanbul  Sanat Fuarı (ARTİST 2007)” bünyesinde sanat galerilerinin yanı sıra  bağımsız gruplar ve üniversiteler çalışmalarıyla yer alacak.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez İstanbul Sanat ve İstanbul Kitap Fuarı ortak “Akdeniz”  temasıyla buluşacak. Bu tema çerçevesinde, İstanbul Sanat Fuarı  bünyesinde Uluslararası Plastik Sanatları Derneği (UPSD) tarafından  “Akdenizlilik ve Gurbet” sergisi düzenlenecek.

Ayrıca küratörlüğünü Maurizio Vanni'nin üstlendiği İtalyan Kültür  Merkezi tarafından düzenlenen “Sınır İşaretleri/İnsan Ben'inin Tekrar  Fethi” resim sergisi de 17. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında  gerçekleştirilecek.

Metin And onuruna Sabri Koz tarafından hazırlanan “Onur Yazarı”  kitabından metinlerin ve Metin And'ın yaşamından kesitlerin yer aldığı  fotoğraflardan oluşan bir serginin de yer alacağı fuarda, ayrıca  “Cevdet Kudret 100 Yaşında” isimli Cevdet Kudret'in fotoğraf,  biyografi ve eserlerinden metin parçalarının yer aldığı bir sergi de  bulunuyor.

Haberin Devamı

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergiler ise Akdeniz  ülkelerinin şiirlerinin yer aldığı “Şiirlerle Akdeniz”, Attila Durak  “Ebru Sergisi”, “Belleklerdeki İstanbul”, “Bir dönemin geleneksel  pul sergisi”, “14. Balkanfila Pul Sergisi”, Che Guevara'nın ünlü  fotoğrafçı Alberto Korda tarafından çekilmiş 20 fotoğrafını içeren  “Viva Che”, “Anadolu'da Yolculuk/Faruk Akbaş Fotoğraf Sergisi”  olacak.

İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2007, 27 Ekim-3 Kasım 2007 tarihleri  arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise  11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!