Ahmet Türk'e yumruk atan Çelik'in babası da azmettirici olarak yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türke yumruk atan Çelikin babası da azmettirici olarak yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 21:03

SAMSUN'da, Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı olayı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ederken, cezaevinde bulunan İsmail Çelik'in babası Ali Çelik'in de azmettirici olarak yargılanacağı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde 12 Nisan günü yapılan Muş'un Bulanık İlçesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak tutuklu bulunan iki sanığın yargılandığı duruşmayı takip eden, kapatılan DTP eski genel Başkanı Ahmet Türk, adliye çıkışında basın açıklaması yaptıktan sonra çay ocağında çalışan İsmail Çelik'in yumruklu saldırısına uğradı. Olayın ardından yakalanan Çelik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken İsmail Çelik'in babası Ali Çelik, olayın üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen davanın neden açılmadığını öğrenmek için bugün ilgili cumhuriyet savcısına gidince kendisinin de sanık olduğunu öğrendi. Avukatı Ayhan Keskin ile birlikte bir açıklama yapan baba Çelik, “Kadın pazarlama suçundan çok sayıda sabıkası bulunan bir kişinin ifadesi doğrultusunda ben ve 7 arkadaşım sanık olmuşuz. Bu kişinin ifadesine göre, arkadaşlarımla birlikte bu olayı planlayarak oğlumu azmettirmişim. Hangi baba evladını ateşe atar. Bakana yumruk atanlar adli kontrolle serbest bırakıldı. Benim oğlum cezaevinde, üstelik dosyası bile açılmadı” dedi.

Haberin Devamı

Avukat Ayhan Keskin ise, beyanlarına itibar edilemez İ.Y. adlı bir kişinin ifadeleri doğrultusunda baba Ali Çelik ile birlikte 7 kişinin daha dosyaya azmettirici olarak girdiğini söyleyerek, İ.Y. hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!