Ahmet Şık kimdir? Ahmet Şık'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Şık kimdir Ahmet Şıkın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2020 22:05

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 1 Nisan'da ilgililere ilettiği partisinden istifa kararının bugün itibarıyla resmiyet kazandığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından Ahmet Şık'ın kim olduğu ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Ahmet Şık kimdir? İşte, Ahmet Şık'ın biyografisi...

Haberin Devamı

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe, üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

Hrant Dink suikastı sonrasında Nokta dergisinde yayımlanan "Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli" başlıklı röportaj ve "Hayata Dönüş" operasyonlarının yıldönümünde Bayrampaşa Cezaevi'nin kadın koğuşunda sağ kurtulan Münevver Köz ile yapılan "Bayrampaşa'da O gün" başlıklı söyleşi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden yargılandı.

Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı "Kontrgerilla ve Ergenekon"u Anlama Kılavuzu ve "Ergenekon'da Kim Kimdir?" kitaplarında "Ergenekon Soruşturması'nın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan 13 Mayıs 2011'de beraat etti.

Haberin Devamı

2018 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilmiş olup, 4 Mayıs 2020'de partisinden istifa ettiğini açıklamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!