Ahmet Hakan’a saldırıyı planlayan AK Partili çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakan’a saldırıyı planlayan AK Partili çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 23:13

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişiden 3’ünün AK Parti üyesi olduğunun tespit edilip partiden ihraç edilmesinin ardından, saldırıyı planlayanlar arasında bulunmakla suçlanan eski polis Yahya Kemal Gezer ile birlikte gözaltına alınan, eski polis Nezih Özbirinci’nin de AK Parti üyesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yazar Ahmet Hakan 30 Eylül gecesi Nişantaşı’ndaki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırı sonrası Hakan’ın vücudunda kırıklar oluşmuştu. Saldırının ardından otomobilleriyle kaçan saldırganlar yakalanarak gözaltına alınmıştı. Saldırganlardan 3’ünün de AK Parti üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Twitter hesabından açıklamasında, “Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan saldırı sonrasında, saldırganlardan 3’ünün Partimizin üyesi olduğuna dair haberleri dikkatle inceledik. Saldırganlardan 3’ünün partimize üyelik kaydının olduğu tesbit edildi. Ve bu 3 kişinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi” ifadesini kullanmıştı.

Partiden ihraç edilen 3 kişinin ardından saldrıyı planlayanlar arasında bulunmakla suçlanan eski polis Yahya Kemal Gezer ile birlikte gözaltına alınan, eski polis Nezih Özbirinci’nin de AK Parti üyesi olduğu belirlendi. Özbirinci’nin AK Parti İstanbul Başakşehir İlçesi Teşkilatı’nın üyesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!