Ahmet Davutoğlu: Bahçeli 50+1’de tutarlı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Davutoğlu: Bahçeli 50+1’de tutarlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 07:00

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1 çoğunluk şartının korunmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin haklı ve tutarlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Davutoğlu, dün Saadet-Gelecek grup toplantısında şunları söyledi: “Hadi 50 artı 1’i indirdiniz. 6 aday çıktı, yüzde 25 oyla bir cumhurbaşkanı seçildi. Yüzde 75’in onaylamadığı bir cumhurbaşkanı olmaz mı o? Bahçeli ‘Demokratik meşruiyet’ dedi. Haklı Bahçeli; burada Bahçeli tutarlı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni (CHS) nasıl savunduysa aynı mantıkla savunuyor.” Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Ülkemizde birçok problem var. Kim 50+1’i getirdi? Siz getirdiniz. Şimdi o gücü kaybettiniz; o da bitti. Şu an Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavırdan dolayı teşekkür ederiz. Anayasa bu şekilde değiştirilemez” dedi.

KULİSTE ÇAY SOHBETİ

- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partilerinin grup toplantısında konuştu. İki lider toplantı salonuna girmeden önce kuliste oturup çay içerek sohbet etti. 

BAKMADAN GEÇME!