Ahmedinejad: Hamas'ın başarısı birinci tur

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad: Hamasın başarısı birinci tur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 17:35

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hamas'ın Filistin seçimlerinde elde ettiği başarının “zaferin birinci turu olduğunu” söyledi.

İran öğrenci ajansı İSNA'nın haberine göre Ahmedinejad, Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal ile telefonda görüştü. Hamas'ı seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla kutlayan Ahmedinejad, “Bu zafer, Allah'ın Filistin halkına bir luftu ve direnişlerinin meyvesidir” dedi.

“Bundan sonra Filistin halkı, zaferin devamı için daha uyanık olmalı” diyen Ahmedinejad, “işgal edilen bütün Filistin topraklarının kurtarılması için Müslüman milletlerin, özellikle de Filistin halkının hazır olması gerektiğini” kaydetti.

Ahmedinejad, “İran'ın bundan sonra da Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini” ifade ederek, “Filistin'in çocukları zaferin birinci turunu kazandıkları için Allah'a şükrediyoruz. İslam'ın yüce hedeflerine önem vermek, Müslümanları her zaman zafere götürür ve düşmanları onlardan korkar” diye konuştu. Haberde, Halid Meşal'in de Ahmedinejad'a, Filistin halkına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!