Ahlaksız teklife ‘evet’ dedi kardeşini kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Ahlaksız teklife ‘evet’ dedi kardeşini kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2002 03:56

19 yaşındaki abla, fuhuş batağına düşen 15 yaşındaki kız kardeşini kurtarabilmek için, şebeke lideriyle yattı. Kendini feda eden abla, şebekeyi yakalatıp kardeşini kurtardı.

Babasından ayrılan annesinin yanında kalan 15 yaşındaki B. S. bir süre önce ortadan kayboldu. Polise ve savcılığa başvuran 19 yaşındaki abla Betül, dedektif gibi iz sürerek, kandeşini, sabıkalı Murat İnanlı'nın fuhuş batağına düşürdüğünü saptadı. Kardeşinin yerini öğrenebilmek için İnanlı'nın birlikte olma teklifini kabul eden Betül S., böylece şebekeyle ilgili bilgilere ulaşıp polise ihbarda bulundu. Fuhuş şebekesi elemanları yakalanırken, B. S. de kurtarıldı.

21 yıla kadar hapisleri istendi

Polis baskınında olayla ilgili şebekenin başı Murat İnanlı ve şebeke elemanı oldukları ileri sürülen Turgay Küçükler, Hanife İzgi, Armağan Gülbak ve Ayşe Atalan ile B. S.'ye kürtaj yaptıkları ileri sürülen doktorlar Metin Bildirici ve Ahmet Gültekin gözaltına alındı. İzmir 3. Ağır Ceza'daki duruşmaya, haklarında 7 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan tutuklu Murat İnanlı ile tutuksuz Turgay Küçükler, Hanife İzgi, Armağan Gülbak ve Ayşe Atalan katılırken, doktorlar gelmedi.

İlişkiye girmedim, hepsi senaryo

Suçlamaları kabul etmeyen Murat İnanlı ifadesinde ‘‘B. S. ile ilişkiye girmedim. Ben annesiyle bir yıl öncesine kadar birlikte yaşıyordum. Kızı olduğunu da bilmiyordum. Fuhuşa da zorlamadım. Bunların hepsi senaryo. Ablasıyla da bir ilişkim olmadı. İftira atıyorlar’’ dedi. Diğer sanıklar suçlamaları kabul etmezken, duruşma ertelendi. Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

İlişkiye girersen kardeşini görürsün

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Betül S, kardeşi B.’yi nasıl kurtardığını anlatırken şöyle dedi: ‘‘Murat İnanlı kendisiyle ilişkiye girersem kardeşimin yerini göstereceğini söyledi. B.’yi kurtarabilmek için mecburen birlikte oldum. Kardeşimin saçları boyalıydı, tanımakta zorlandım. İsmini Hülya olarak değiştirmişlerdi. Sigara alma bahanesiyle dışarı çıktım. Telefonla polise haber verdim. Gelip hepsini yakaladılar. Bizi bu duruma getirenlerden şikáyetçiyim.’’ Duruşmada gözyaşları içinde ifade veren

B. S. ise, kendisine tecavüz eden Murat İnanlı'nın annesiyle de ilişkisi olduğunu söyledi. B. S., ‘‘Murat, evde kimse yokken benimle zorla beraber oldu. Hamile kaldım. Doktora götürüp kürtaj yaptırdı. Daha sonra erkeklere sattı. Hayatımı kararttılar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!