AH BURAK AH...

Güncelleme Tarihi:

AH BURAK AH...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 00:20

Almanya’nın genç yıldızlarından biriydi Burak Karan.. Milli takımdan arkadaşları Boateng, Khedira, Johnson gibi dünya çapında bir futbolcu olabilirdi. Türkiye’de hayal kırıklığı yaşayınca futbolu bıraktı. Uzun süredir ortalarda görünmüyordu. Ve o yıldız Suriye’de söndü...

Haberin Devamı

ALMAN Genç Milli Takım’ının gelecek vaat eden futbolcularından biriydi Burak Karan. Bugünün Real Madrid’li Sami Khedira’sı ve Schalke’li Kevin Boateng ile takım arkadaşıydı. Bir dönem Gençlerbirliği ile görüşen Burak 2008’de 20 yaşındayken futbolu bıraktı. Aradan geçen zamanda arkadaşları kariyerlerinde parlarken kaderi onu Suriye’nin Türkiye sınırındaki Aziz kasabasına bağlı bir köye kadar götürdü. Burak burada Esad güçlerinin hava saldırısında 26 yaşındayken hayatını kaybetti. Ölümün duyulmasının ardından doğup büyüdüğü Wuppertal kentine gidiyoruz. Burak burada oldukça iyi tanınıyor. Ne ki gencin, gerektiğinde şiddete başvurmaktan çekinmeyen Selefilerle yakın ilişkisi yüzünden kimse konuşmak istemiyor.

ARKADAŞI ANLATTI
Burak Karan’ı yakından tanıdığını söyleyen, ancak adının açıklanmasını istemeyen bir Türk genci şu bilgileri veriyor:

Haberin Devamı

“Burada çok sevilirdi. Oynadığı takımlar nedeniyle küçük yaşlardan itibaren Almanya’nın değişik kentlerinde bulundu. Buralarda Selefilerle tanıştığını öğrendik. Ondan sonra değişti. Radikalleşti. Kendini geriye çekti. Bu yüzden 2008’de futbolu bıraktı. Kendini dine adadı. Beş ay kadar önce Suriye’ye giderken burada arkadaşlarıyla vedalaşıp, helalleşmiş. Geri dönmeyeceğini söylemiş. Ailesinin onu Selefilerden koparmak için vazgeçirmeye çalıştığını biliyorum. Ama ikna edemediler. İlişkileri eskiye göre azaldı. Bu yüzden Bonn’a taşındı. Çünkü Bonn Selefilerin merkezi durumunda. Burak annesini Suriye’ye gittikten iki ay sonra arayıp haber vermiş. Ailesi gittiğini bilmiyordu.”

AİLE ÇOCUKLARINI ARIYOR
Bu arada Burak’ın Suriye’ye götürdüğü eşi Gülsüm ile iki oğlunu bulabilmek için annesi Güler ve ağabeyi Mustafa’nın Türkiye’ye giderek, buradan bölgeye geçecekleri öğrenildi. Mehmet Göktaş Karan ise yakınlarınca teselli ediliyor.

ABLA KONUŞTU
Hürriyet’e konuşan Burak’ın Wuppertal’de yaşayan ablası Zühal Ünal ise, görüş vermek istemediğini belirterek, “Acımız çok taze. Avukatımız devrede. Ama bazı gazetelerde kardeşimle ilgili çıkan haberler doğru değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kardeşim Burak sen gerçek bir arkadaştın
BURAK Karan’ın yakın arkadaşı Almanya Milli Takım oyuncusu Kevin Boateng, twitter’dan Burak’ın ölümüyle ilgili mesaj yayınladı. Üzüntüsünü gizlemeyen Boateng, “Kardeşim Burak, birlikte geçirdiğimiz zamanı hiçbir zaman unutmayacağım. Sen gerçek bir arkadaştın. Gençlik dönemimde benim çok yakın arkadaşlarımdan biriydin. Sonradan neler oldu bilmiyorum ve ikna edemezdim” diye yazdı. Schalke takımında top koşturan Boateng, mesajını Burak’ın fotoğrafını ekleyerek yayınladı. Burak’ın yakın arkadaşlarından Abdenour Amachaibou da twitter’da, “Kevin Botaeng ve Ben Hatira, bana haber verdiklerinde ağladım” diye yazdı.

Haberin Devamı

Futbolcu olacaktı savaşta öldü
Almanya U 17 ve U16 milli takımlarında oynayan, Hertha, Leverkusen, Hamburg ve Hannover gibi Bundesliga takımlarının alt yapısında yıldızı parlayan Burak’ı 2009 yılında Gençlerbirği transfer etmek istedi. İsminin gizli tutulmasını isteyen bir futbolcu arkadaşı Burak’ın futboldan kopuşunu şöyle anlatı: “Burak’ı başka takımlar da almak istiyordu. Çok iyi bir futbolcuydu. Gençlerbiriği istedi. Antrenmana da çıktı. Görüşmede büyük hayal kırıklığı yaşadı. Ankara’dan dönünce de ‘Herkes yalancı. Futbol camiası bana göre değil. Para ve şöhret her şey değil’ dedi. Futboldan koptu.”
Kevin Boateng ve Patrick Ebert ile çok yakın arkadaş olan Burak, Berlin’de tüm zamanını bu iki futbolcuyla geçiriyordu. Öyle ki her iki futbolcu da Burak’dan etkilenip bir dönem İslam’ı kabul etti. Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!