Ağzından çıkanı bilmesi lazım

Güncelleme Tarihi:

Ağzından çıkanı bilmesi lazım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şarm El Şeyh yolunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün ’laiklik konusunda reaksiyon umut verici, devamını bekliyoruz’ açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Yanlış bir ifade, şık bulmadım" dedi.

Sorumlulukları olanların ağzından çıkanı bilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

TASVİBİ MÜMKÜN DEĞİL

Ben genele söylüyorum. Şahsen Sayın Genelkurmay Başkanı’nın bu açıklamasını şık bulmadım. O tür bir ifade çok riskli bir ifadedir, yanlış bir ifadedir. Devletin, yürütmenin bakanlarına, bağlı bulunduğunuz hükümetin bakanlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri nereye bağlı Başbakan’a, dolayısıyla oraya bu tür hakaretleri ve tepkileri makul karşılamak, devamını talep etmek hiçbir zaman tasvip edilemez. Çok yanlış bir yanlış yaklaşım bu. Tasvibi mümkün değil.

YÜRÜTMEYE KURŞUN

Bu aynı zamanda yürütmeye sıkılmış bir kurşundur. Kurumların birbirlerini gölgeleme çabası içine girmeleri yanlıştır. Hepsinin bedeli vardır. Sorumluluk mevkiinde olanların ağzından çıkanı bilmesi lazım. Bedeli, faturası ne olur, çok önemlidir.
/images/100/0x0/55eb1f42f018fbb8f8ac99ef

KOCATEPE, TÜRKİYE DEĞİL

Anonslar, hakaretamiz ifadeler cenazeye katılanların tamamının tavrı değil. Kocatepe’ye gelenleri Türkiye’nin tamamı olarak nitelendirmek de yanlış olur. Legal ve illegal örgütlerin Kocatepe’ye katılım konusundaki yaptıkları çağrıları da, davetlileri de biliyoruz. Danıştay’daki törende olanları da biliyoruz. Bakanlarımıza hakaret edenler sessiz çoğunluk değil, sesleri her yerde çıkıyor.

GÜÇ KAVGASI

Soruşturmayı bizzat izliyorum. Bunlar zaten her zaman seslerini çıkarıyorlar. Burada olay sadece iktidara yöneliktir. Olayın rejimle de alakası yoktur. Şimdi dert şu; bu bir defa güç kavgası. Diyorlar ki; iktidar başarılı gidiyor, başarısızlığa nasıl çeviririz. Anadolu’yu karış karış dolaşıyoruz, hálá bir umutla bu iktidara sarılması var. Buna yönelik olarak adımlar atılıyor.

DERİN İLİŞKİLER

Terörle çete ilişkisi yoktur diye bir iddia olamaz. Terör örgütleri tıkanma noktasına geldiklerinde çete ilişkileri kuruyor. Çeteye dönüşüyor. PKK’da da bu gözleniyor. Sauna çetesi, küre operasyonu gibi derin ilişkilerden söz ediyorum.

CUMHURİYET 73 MİLYONUN

Anamuhalefet birkaç kavram arasına sıkışmıştır. Mesela ’Cumhuriyet tehlikede’ diyor. Sanki cumhuriyetin koruyucusu sadece onlar. Cumhuriyet sadece senin tekelinde değil. Cumhuriyetin korunması konusunda 73 milyonun hassasiyeti var. İktidar partisi olarak biz birinci derecede sorumluyuz. Bunun idraki içinde cumhuriyetimizin kazanımları nasıl daha güvence altına alınır, halkımıza nasıl güçlü bir şekilde yansıtılır. Bunun gayreti içindedir.

HUZURA YÖNELİK ADIMLAR

Türkiye kırılma noktasına geliyor. Durduk yerde bu açıklama niye? 2006 güç geçecek demek niye? Niye güç geçecek? Sürekli erken seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi erken seçim niye? Anayasa’yı bana kavratma tavsiyesinde bulunan zatın önce kendisinin Anayasa’yı tanıması lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne zaman nasıl yapılacağı Anayasa’da belli. Böyle bir resmin çıkarılması isteniyor. Bana göre huzurun ortadan kaldırılmasına yönelik adımlardır.

İSLAMİ VE İNSANİ GÖREV

Mustafa Yücel Özbilgin’in ailesine, İslami ve insani görev için gittim. Atatürk posterleri yapıştırmışlar camlara. Ne alakası var? Atatürk üzerinden neden tüccarlık yapıyorsun? Ayrıca yoluma çıkıp, "Neden geldin" diyen de olmadı.

Uçakta sohbet

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır ve Cezayir gezisine giderken Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu’yla birlikte, Sabah Gazetesi’nden Mehmet Altan, Zaman Gazetesi’nden Mustafa Ünal, Yeni Şafak’tan Mehmet Ocaktan, Bugün Gazetesi’ nden Bülent Keneş ve Türkiye Gazetesi’nden Nuri Elibol’u uçağına aldı. Bu kez Vakit Gazetesi’nden kimse yoktu. Erdoğan, bir önceki Avusturya ve Endonezya gezilerinde ise uçağına Vakit’ten yazar Hasan Karakaya’yı almıştı. Erdoğan’ın heyetinde 3 bakanın yanı sıra 3 AKP milletvekili de yer aldı. Erdoğan’ın, önceki gezilerinin aksine bu kez uçağına CHP’den kimseyi almaması dikkat çekti.

Tekne turu

Başbakan Erdoğan, "doğal akvaryum" olarak tanımlanan Şarm El Şeyh’te tekne turuna çıktı. Erdoğan tabanında camdan pencere bulunan teknede su altının güzelliklerini izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!