Ağrı'da çatışma: 1 binbaşı şehit

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda çatışma: 1 binbaşı şehit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2008 14:20

AĞRI’da güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Binbaşı Süleyman Can şehit oldu, 1 uzman çavuş ile 4 er de yaralandı.

Haberin Devamı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in verdigi bilgiye göre, merkeze bağlı Cumaçay Bölgesi'ndeki Çemçe Dağı'nda teröristlerle güvelik güçleri arasında bugün saat 11.30 sıralarında sıcak temas sağlandı. Teröristlerin Çemçe Dağı'ndaki mağaralara yerleştiği istihbaratı üzerine Skorsky helitopleriyle bölgeye timler indirildi. Arama ve tarama faaliyetleri sırasında güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren bir grup teröristle çıkan çatışmada Jandarma Binbaşı Süleyman Can şehit oldu. Çatışmada 1 uzman çavuş ile 4 er de yaralandı. Bölgeden Sikorsky helikopterle alınan yaralı askerler, Ağrı Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı.

KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, askeri hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Yaralı askerlere kan vermek için askerlerin silah arkadaşları, polisler ve sivil vatandaşlar Ağrı Devlet Hastanesi'ne akın etti.

Haberin Devamı

İran’dan kaçan ve Küçük Ağrı Dağı üzerinden giriş yapan teröristlerin Muş, Bingöl ve Tunceli’ye geçmek için kullandıkları yol olan Çemçe Dağı’nda tüm yollar tutuldu. Sarıkamış, Kağızman ve Ağrı arasındaki bölgeye, helikopter destekli birlikler gönderildi. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar aralıksız sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!