Ağrı'da 1 çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda 1 çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 15:58

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle dün Van Yüzüncü Yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilen ve İntaniye Servisi'ne tedavi altına alınan 4 kardeşten beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Muhammet Ali Koçyiğit, saat 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Kardeşlerden 15 yaşındaki Hülya Koçyiğit’in durumunun ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

6 KİŞİ HASTANEYE SEVKEDİLDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı bugün sevkedilenlerle beraber 6'ya yükseldi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nin Kaymakamı Rauf Ulusoy, dün ilçede yaşayan 4 kişinin, kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini hatırlatarak, bugün ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir toplantı düzenlediklerini söyledi. 

Kanatlı hayvanlardan aldıkları numuneleri tahlil amacıyla Erzurum'a gönderdiklerini ve sonuçları beklediklerini belirten Ulusoy, şunları kaydetti: “Bugün 2 hastayı daha Van'a gönderdik. Tedbir olarak ilçeye kanatlı hayvanların giriş çıkışlarını yasakladık. Güvenlik güçleriyle ilçe tarım müdürlüğü ekipleri giriş ve çıkışlarda kontrollerini sürdürüyor. Kanatlı hayvanların etlerinin yenmemesi yönünde ilçede duyurular yapıyoruz. Ayrıca bugünden itibaren ilçedeki kanatlı hayvanlar, ekipler tarafından itlaf edilecek.”

Haberin Devamı

Semra Topçu (35) ile Yusuf Tunç (5), bugün kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Dün akşam saatlerinde de Fatma (15), Hülya (11), Ali Hasan (14) ve Muhammed Ali (14) Koçyiğit, ağızda kanama, öksürük, halsizlik şikayetleri üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.  

DURUMU KRİTİK 2 ÇOCUKTAN 1'İ HAYATINI KAYBETTİ

Van Yüzüncü Yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilen ve İntaniye Servisi'ne tedavi altına alınan 4 kardeşten beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Muhammet Halil Koçyiğit, saat 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribinin bugünkü bilgilerle insandan insana geçmediğini belirtti.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden gelen 6 hastadan 5'inin çocuk servisinde tedavi altına alındığını ifade eden Şahin, bu nedenle bazı hastaların tedirginlik yaşadığını, ancak hastalık hakkında gereken bilgiye sahip olunmaması nedeniyle oluşan tedirginliklerin yersiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hastaların malzemelerinin ayrı olduğunu, gerekli tedbirlerin alındığını belirten Şahin, bugün sevk edilen 2 hastanın, Doğubayazıt'ın köylerinden geldiğini bildirdi.

Van ve çevresinde kuş gribi görülmediğini, bugüne kadar da bu bölgeden hastanelerine kuş gribi şüphesiyle başvuran olmadığını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

KONTROL ALTINDA

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Iğdır'ın Aralık ilçesi Köprüler mahallesinde görülen kuş gribinin kontrol altına alındığını söyledi.

Eker, Büyük Abant Oteli'nde yaptığı açıklamada, bölgede ortaya çıkan kuş gribi vakasının ardından ilk etapta 359 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini, gerekli kordon ve karantina önlemlerinin uygulamaya konulduğunu belirtti. Eker, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Şu anda her şey tümüyle kontrol altında, endişeye mahal yok. Daha önceki vakada olduğu gibi, başlattığımız kriz yönetimini başarılı biçimde sürdürüyoruz. Olayı çok abartmaya ve büyütmeye gerek yok. Son olay, beyaz et sektörünü etkileyecek boyutta değil. Bakanlık olarak şeffaf ve açık davranıyoruz. Hiçbir gelişmeyi gizlemiyoruz. Bu bakımdan halkımızın içi rahat olsun. Türkiye, coğrafi konumu itibariyle göçmen kuşların yolu üzerinde bulunduğu için her zaman risk altındadır. Bu unsuru göz ardı etmeden gerekli önlemleri almaktayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!