Agos’un 301 davasında Bakanlık izni istendi

Güncelleme Tarihi:

Agos’un 301 davasında Bakanlık izni istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Agos Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 2006’da Reuters Ajansı’na verdiği demecin bir bölümünü ‘301’e karşı 1 İmza’ başlığıyla yayımladığı gerekçesiyle 1 yıllık hapis cezaları ertelenen gazetenin sahibi Serkis Seropyan ile Arat Dink’in cezası, Yargıtay’ca bozulmuştu.

Davanın Şişli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen duruşmasında Yargıtay’ın kararı gereği dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar verildi. Bakanlık dava açılması için onay verirse yargılama yeniden yapılacak. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, bozma ilamında TCK 301’den dava açılabilmesi için Adalet Bakanlığı’nın izninin gerektiğini hatırlatmış, yazının da haber verme hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.
Dink Ödülü
sahibini arıyor
Bu arada Uluslararası Hrant Dink Ödülü için aday önerileri, 15 Mayıs’a kadar kabul edilecek. Hrant Dink Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre ödül, “her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara” verilecek. Ödül sahipleri 15 Eylül’de yapılacak törenle duyurulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!