Ağlamayın, bayrağı daha da yükseltin!

Güncelleme Tarihi:

Ağlamayın, bayrağı daha da yükseltin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 14:44

YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Belediye meydanında öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, AKP milletvekilleri, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İnlek, şehidin yakınları ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Törende bir konuşma yapan Albay Ali İnlek, “Dağda son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılığımıza ve mücadelemize devam edeceğiz. Şehidimizi Cumuriyet Bayramı’nda rütbelerin en yücesi olan şehitlik makamına uğurluyoruz” dedi.

Cenaze töreni boyunca şehidin annesi 73 yaşındaki Şemsi Altın, büyük ağabeyi 41 yaşındaki Tacettin Altın ve eşi 34 yaşındaki Meral Altın sürekli gözyaşı döktü. Tören boyunca şehidin çocukları Emre ile Batuhan da ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Cenaze töreni sırasında sık sık, ‘Asker yan gelip yatmıyor, tabutta yatıyor’, ‘Komutan bizi de askere al’, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganları atan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve terör örgütünü lanetleyen dövizler taşıdı.

ASKERİ UÇAK SELAMLADI

Cenaze namazının ardından şehit Altın, omuzlarda belde mezarlığına taşındı. Bu sırada askeri bir kargo uçağı, rotasını değiştirip oldukça alçaktan uçarak iki kez beldenin üzerinden geçip şehidi selamladı. Belde mezarlığında askeri ve dini törenin ardından Aksaray’ın 106’ıncı, Ortaköy İlçesi’nin 17’inci, Harmandalı Beldesi’nin ise ilk şehidi olan Ali Rıza Altın, toprağa verildi.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, şehidin tabutuna örtülen Türk bayrağını anne Şemsi Altın’a teslim etti. Törene katılan yaklaşık 15 bin kişi, sloganlar atarak dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!