Ağlamayın

Güncelleme Tarihi:

Ağlamayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 00:00

Amanos Dağları’nda PKK saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Kaya, Jandarma Teğmen Tarım ve Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Dikmen törenlerle memleketlerine uğurlandı. Kırıkkale’de toprağa verilen şehit Dikmen’in eşi Işılay Dikmen gözyaşı dökenlere, “Ağlamayın, düşman güldürmeyin” dedi.

Haberin Devamı

HATAY’ın Dörtyol ilçesindeki Amanos Dağları’nda PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya, Jandarma Teğmen Ahmet Tarım ve Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen dün Hatay’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı da katıldı.  Evli ve 2 çocuk babası şehit Binbaşı Erhan Dikmen (41) dün memleketi Kırıkkale’de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede eşi Işılay (33), kızları Bahar Selenay (7) ve Pınar Dilay (13), babası Mehmet (72), annesi Dönüş Dikmen (77) ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadri Durmaz hazır bulundu. Nokta Camisi’nde kılınan namazın ardından Işılay Dikmen, gözyaşı döken yakınlarına “Ağlamayın, bak ben eşimi, yiğidimi kaybettim, ağlamıyorum. Sizler de ağlamayın, düşman güldürmeyin” dedi. Cenaze Delice’de toprağa verildi.

GENELKURMAY BAŞKANI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI / WEB TV

Haberin Devamı

ŞEHİT BİNBAŞIYI BEŞ BİN KİŞİ UĞURLADI / FOTO GALERİ

ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV

Anne olmak çok zormuş

Şehit Üsteğmen Aytaç Kaya için Elazığ’da tören düzenlendi. Gülsen Kaya, “Yüreğim yanıyor, anne olmak çok zor bir şeymiş, yüreğimi yaktılar” diye ağıt yaktı. Kalp hastası baba Mehmet Kaya, doktor kontrolünden sonra tören alanına gitti. Şehit Kaya, yaklaşık 6 bin kişiyle Elazığ Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Duygulandı

Ağlamayın

KIRIKKALE’de şehit Binbaşı Erhan Dikmen için düzenlenen cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı. 5 bin kişinin uğurladığı şehidin eşinin sözleri ve daha sonra Binbaşı Dikmen’in tabutunun başındaki duygusal ortam Orgeneral Özel’i etkiledi. Genelkurmay Başkanı’nın, dua okurken bir ara gözlerini sildiği görüldü.

Haberin Devamı

Babaya veda

Ağlamayın

HAKKÂRİ’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği havan saldırısında şehit olan Topçu Onbaşı Sinan Dündar (21) da dün memleketi Tokat’ın Zile ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Babasının şehit olduğu gün 1’inci yaş günü olan Ömer Dündar, cenaze evin önünden geçerken el salladı, babaannesi Zeynep’in kucağında törene katıldı. Askerliğinin bitmesine 4 ay kala şehit olan Dündar için düzenlenen törende baba Musa Dündar ve şehit eşi Dilek Dündar, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Asker tesellisi

AMANOS Dağları’nda PKK pususunda şehit olan Teğmen Ahmet Tarım memleketi Kütahya’da toprağa verildi. Cenaze töreninde 4 aylık hamile eşi Neslihan Tarım’ı teselli etme görevi, eşinin silah arkadaşlarına düştü. Şehit Binbaşı Erhan Dikmen için ise Kırıkkaleliler Nokta Camisi’ni doldurdu. 15 yıllık eşi 33 yaşındaki Işılay ve iki kızı da Binbaşı’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 7 yaşındaki Bahar Selenay ve 13 yaşındaki Pınar Dilay anneleri ile birlikte şehit Binbaşı’nın tabutuna sarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!