'Ağlamayacağım'

Güncelleme Tarihi:

Ağlamayacağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 15:55

Tunceli ve Şırnak'taki saldırılarda şehit olan Jandarma er Murat Yıldız ve Komando Astsubay Çavuş Hüseyin Ateş'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tunceli'de meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma er Murat Yıldız'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit jandarma er Yıldız için Zafer Meydanı'nda düzenlenen törene, Yıldız'ın annesi Keziban, babası Aydın, ağabeyi Yaşar, ablası Fatma Yıldız ve yakınlarının yanı sıra Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Vali Salihoğlu, törende yaptığı konuşmada, jandarma er Yıldız'ın, ülkenin korunması, savunması için Gümüşhane'nin verdiği 41'inci şehit olduğunu belirterek, “Gümüşhane'deki olaylarda da başka illerden 14 askerimiz, polisimiz şehit düştü. Şehitlerimiz hepimizin kalbine gömüldü. Gümüşhane halkının, Türk halkının kalbine gömüldü” dedi.

Haberin Devamı

Bundan sonra yeni şehitlerin olmamasını dileyen Vali Salihoğlu, şöyle konuştu:

“Ama bu ülkenin savunması, bu ülkenin insanına, kahraman gençlerine aittir. Bunun da unutulmaması gerekir. Çok bilinen bir ifade ile 'bu ülkenin bedeli kandır', bundan sonra da gerektiğinde kan vermeye devam edeceğiz. Bizi bitirmeleri mümkün değildir. Bizim sayımız çok fazladır. Bu ülke için onbinler, yüzbinler şehit olur ama ülke bize dimdik, sağlıklı ve güçlü bir şekilde kalacaktır.”

Şehidin ailesinin devletin sıcak kucağına emanet olduğunu ifade eden Salihoğlu, “Aziz şehidim, seni bu kara topraklara gönderirken geride gözü yaşlı bıraktığın başta annen olmak üzere yakınların bize emanettir. Bunu unutma, ruhun şad olsun” dedi.

İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yiğit de Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın bütünlüğünü korumak ve kollamakla Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli olduğunu belirterek, “Dış mihraklarca planlanan ve oynanan oyunlar hepimizce malumdur. İçte ve dıştaki vatan hainleri, caniler sadece kanlı piyon olmaktan öteye gidemeyen eşkıyalar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütündür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit Yıldız'ın cenazesi, öğle vakti Gümüşhane Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yeni Mahalle'deki Emirler Mezarlığı'na defnedildi.

KASTAMONU'DA YASTA

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyon sırasında şehit olan Komando Astsubay Çavuş Hüseyin Ateş'in cenazesi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Beytüşşebap'ın İncebel Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Ateş'in cenazesi, görev yaptığı Bolu'daki birliğinde düzenlenen törenin ardından, askeri araçla Taşköprü Devlet Hastanesine getirildi.

Haberin Devamı

Taşköprü Devlet Hastanesine şehit Ateş'in cenazesini almaya gelen babası Metin Ateş, ağlayarak ABD ve terörün destekçilerini sevindirmek istemediğini söyledi. Anne Türkan Ateş ise Başbakan Erdoğan'dan, terörü durdurmasını istedi.

Hastaneden alınan cenaze, daha sonra kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehit Ateş'in babası Metin, annesi Türkan Ateş, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıfta okuyan kız kardeşi Hülya Ateş ile yakınları, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Musa Sıvacıoğlu ve Mehmet Serdaroğlu, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Kastamonu Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Zeki Es, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Mustafa Günay ve öteki yetkililerle çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Kastamonu Müftüsü Fuat Altundaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşan Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Koç, terörle mücadelenin son teröristin de etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini söyledi.

Şehit babası Metin Ateş, “Bu iş siyaset işiyse çocuğumuzun kanını siyasiler temizlesin, yok eğer siyasiler yapamıyorsa bu kanı bırakın biz temizleyelim” dedi.

Törenin ardından şehit Hüseyin Ateş'in cenazesi, Taşköprü'ye bağlı Vakıfbelören köyünde toprağa verildi.

Devlet Bakanı Başesgioğlu, şehit Ateş'in ailesine başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştıklarını ve ailenin acısının tüm ülkenin acısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Törene katılan çok sayıda vatandaş, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!