Ağır yaralı genç kız, sevk için 1 saat ambulans bekledi

Güncelleme Tarihi:

Ağır yaralı genç kız, sevk için 1 saat ambulans bekledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 12:25

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, 3 katlı binanın terasından düşüp, ağır yaralanan ve yakınları tarafından otomobille Orhangazi Devlet Hastanesi'ne getirilen 22 yaşındaki Sevgi Kuzu, ilk müdahalenin ardından iç kanama riski bulunduğu için Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Ancak hastane bünyesindeki 112 Acil Servis ambulansının başka bir hastayı Bursa'ya götürmesi nedeniyle ağır yaralı genç kız, yaklaşık bir saat sedyede ambulans bekledi. Yakınlarının tepkisi üzerine Gemlik'ten çağırılan ambulansa bindirilen Sevgi Kuzu, götürüldüğü Bursa'da yoğun bakıma alındı.

Haberin Devamı

Orhangazi İlçesi'ne bağlı Hürriyet Mahallesi'ndeki 3 katlı evde oturan ve nişanlı olduğu öğrenilen Sevgi Kuzu, dün saat 22.00 sıralarında evin terasına çıktı. Bir süre terasta dolaşan genç kız, henüz belirlenemeyen bir nedenle üçüncü kattan düştü. Genç kızın çığlıkları üzerine olay yerine koşan yakınları, Sevgi Kuzu'yu otomobille Orhangazi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan ve şuuru kapalı olan Kuzu, iç kanama riski bulunması nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak hastane bünyesinde bulunan 112 Acil Servis ambulansının kalp krizi geçiren başka bir hastayı daha önce Bursa'ya götürmesi ve başka da bir ambulans bulunmaması nedeniyle, Kuzu yaklaşık 1 saat acil servisteki sedye üzerinde ambulans bekledi.

Haberin Devamı

Yaralı yakınlarının tepkisi üzerine devreye giren hastane polisi, Gemlik Devlet Hastanesi'ndeki ambulansın Orhangazi'ye getirilmesini istedi. Bunun üzerine Orhangazi'ye gelen ambulansa bildirilen Sevgi Kuzu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan ve şuuru kapalı olduğu için ifadesi alınamayan Kuzu'nun terastan nasıl düştüğü öğrenilemedi.

Kızlarının nişanlısının Antalya'da çalıştığını ve hiçbir sorunlarının bulunmadığını belirten anne Nuriye Kuzu ve baba Süleyman Kuzu ise hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!