Ağca'ya yeniden hapis yolu göründü

Güncelleme Tarihi:

Ağcaya  yeniden hapis yolu göründü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 18:33

Yargıtay Ağca'nın tahlilesi ile ilgili kararı hatalı buldu. Ağca yeniden hapse girecek.

Haberin Devamı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesine ilişkin karara karşı Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in kanun yararına bozma talebini karara bağladığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği bildirildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca'nın Papa'ya suikast girişiminden dolayı İtalya'da gözaltı, gözlem altı, tutukluluk ve hükümlülükte geçen süresinin, Türkiye'de işlediği suçlardan aldığı cezalardan düşülmesinin yasal dayanağı bulunmadığını belirtti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, Ağca'nın tahliyesine ilişkin kararı bozma gerekçesinde, Ağca'nın, Vatikan Devlet Başkanı'na (Papa 2. John Paul) karşı gerçekleştirilen öldürmeye kalkışma eylemi nedeniyle İtalya'da gözaltında, gözlem altında, tutuklulukta ve hükümlülükte geçen sürenin, Türkiye'de işlediği suçlarından dolayı verilen cezalardan indirilmesinin yasal dayanağının bulunmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kararda, bu nedenle Ağca'nın cezalarından, “öldürme” suçundan gözetim ve tutuklulukta geçirdiği 153 gün ile iade sırasında yolda geçirdiği 1 günlük sürenin indirilmesi gerekirken, İtalya'da geçirilen ve yanlış hesaplanan 20 yıl ile 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesi'ne Dair Kanun uyarınca 10 yıllık sürelerin mahsubu sonucu erken koşullu salıverilmeye ilişkin Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına karşı yapılan itirazı reddeden Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükmünün yerinde görülmediği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!