Ağca'ya jet operasyon

Güncelleme Tarihi:

Ağcaya jet operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 19:34

Kartal Cezaevi'nden 8 gün önce bırakılan, Gazeteci Yazar Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, Kartal'da tek başına bulunduğu evde gözaltına alınmasının ardından Yargıtay'ın hakkında aldığı karar doğrultusunda yeniden Kartal H Tipi Cezavi'ne konuldu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaac24f018fbb8f88f5d65
VALİ GÜLER AÇIKLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bulunan Güler, gazetecilerin, Yargıtay'ın Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesine ilişkin kararı bozmasıyla ilgili soruları üzerine, şöyle dedi:

“Yargıtay'ın kararı az önce televizyonlarda duyuruldu. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na da faksla geçildi ve Mehmet Ali Ağca emniyet güçleri tarafından Kartal'da bulunduğu yerden teslim alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getiriliyor. Adli makamlara teslim edilecek.”

DİRENÇ GÖSTERMEDİ

Ağca, polis ekipleri tarafından Uğur Mumcu Mahallesi Zambak Sokak'taki bir evde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ekiplerin, kapıcı ziline basıp apartmanın dış kapısını açtırdıktan sonra Ağca'nın bulunduğu daireye çıktıkları, o sırada içeride yalnız olan Ağca'nın ekiplere direnç göstermediği kaydedildi.

Bu arada, Kartal Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durmuş Yargı, Ağca gözaltına alınmadan önce Kartal Adliyesi'ne geldi.

Yargı, bir süre burada kaldıktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada, ”Rutin işlemler devam ediyor. Bittikten sonra Ağca cezaevine gönderilecek” dedi.

Öte yandan, Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ da Ağca gözaltına alındıktan sonra Kartal Adliyesi'ne geldi. Kısa bir süre burada kaldıktan sonra adliyeden ayrılan Demirbağ, gazetecilerin soruları üzerine, “Medya kazandı, hukuk kaybetti. Bize şu ana kadar herhangi bir resmi yazı gelmedi. Resmi yazıyı görmeden kesin bir şey söyleyemeyiz” diye konuştu.

'BEN MESİHİM'

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin hakkındaki tahliye kararını bozmasının ardından, İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce Uğur Mumcu Mahallesi'nde gözaltına alınan Mehmet Ali Ağca, saat 20.15 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne alınan Ağca'nın, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada, “Ben mesihim, I'am not god (Ben Tanrı değilim)” dediği duyuldu.

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, Mehmet Ali Ağca'nın geceyi şubede geçirdikten sonra yarın Kartal İnfaz Savcılığı'na sevk edileceğini kaydettiler.

ERDOĞAN: GEREĞİ YAPILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Ağca'nın yakalanmasına ilişkin, “Ağca, şu an Terörle Mücadele'de. Tekrar savcılığa çıkarılacak ve gereği yapılacak” dedi.

Erdoğan, İstanbul'a geldikten sonra kendisini karşılayan Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaklaşık yarım saat görüştü.

Çıkışta bir gazetecinin, “Ağca yakalandı. Zor bir süreç yaşandı. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Adalet Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getirdi. Yargı aynı şekilde ve emniyet teşkilatı aynı şekilde. Çıkarılmış olan müzekkereyi yürürlüğe koydu. Ağca, şu an Terörle Mücadele'de. Tekrar savcılığa çıkarılacak ve gereği yapılacak.”

VATİKAN YORUM YAPMADI

Vatikan, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye kararı sonrasında olduğu gibi, kararın Yargıtay tarafından bozularak yeniden tutuklanması sonrasında da, konuya ilişkin herhangi bir resmi yorum yapmamayı tercih etti.

Vatikan Sözcüsü ve Basın Bürosu Müdürü Joaquin Navarro-Valls, Ağca'nın yeniden tutuklanması hususunda Vatikan'ın tutumuna ilişkin gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruya karşılık olarak, ”Hiç bir yorum yapmayacağız” demekle yetindi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!