Ağca yeni Papa'ya mektup göndermiş

Güncelleme Tarihi:

Ağca yeni Papaya mektup göndermiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 13:52

İtalyan gazetesi La Repubblica, Abdi İpekçi cinayetinden hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilecek olmasına bugün tam sayfa yer ayırarak, Ağca'nın Papa 16. Benediktus'a bir mektup gönderdiğini yazdı.

Habere göre, Ağca, Papa'ya gönderdiği mektupta, “Vatikan'a sonsuz teşekkürler. Tahliyem vesilesiyle yeni Papa'ya en derin selamlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı. La Repubblica'da yayımlanan metne göre, Ağca, 16. Benediktus'a hitaben yazdığı mektupta şunları yazdı:

“Ağca ailesi olarak bizler Vatikan'a müteşekkiriz. Vatikan, bu 25 yıllık süre içinde bizlere sürekli yakınlık gösterdi, bizi destekledi ve her zaman açık davrandı. Bu nedenle Vatikan'a çok teşekkür ediyorum. Tüm bunlar, dini, bir kardeşlik ve diyalog vesilesi haline getirmektedir. Sonsuz teşekkürler. Serbest bırakılıyor olmam vesilesiyle tüm Ağca ailesi adına yeni Papa'ya en derin selamlarımı sunuyorum.”

Haberde, Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın ise Vatikan'ın tahliye kararına herhangi bir itirazı olmadığını belirterek, “Birilerinin ileri sürdüğü gibi ağabeyimin hayatının tehlikede olması söz konusu değil. Tehlike olasılığı yok. Vatikan tarafından korunuyoruz. Ağabeyim cezasını tamamlamıştır, Vatikan da bizimledir. Bize hiç kimse bir şey yapamaz” dediği de kaydedildi.

Corriere delle Sera gazetesi de İstanbul mahreçli haberinde, Ağca'nın, avukatı Mustafa Demirbağ aracılığıyla yaptığı açıklamada, ”Serbest bırakılacağım için çok sevinçliyim. Vatikan, İkinci Jean Paul'ün açtığı ihtiyat ve bağışlama yolunda ilerlemeyi bugün de sürdürüyor. Bu herkese örnek olmalı” dediği ifade edildi.

İtalyan Katolik Piskoposlar Kurulu'nun resmi yayın organı Avvenire gazetesi ise Ağca ile ilgili haberlere iki sayfa ayırdı. 13 Mayıs 1981'de İkinci Jean Paul'e yönelik suikast girişimine ve Papa'nın ”Hz. Meryem'in kurşunların yönünü değiştirmesi sayesinde ölümden kurtulduğu” iddialarına geniş yer ayıran gazetedeki ana haber başlığında ise “Ağca, tüm sırlarıyla birlikte hapisten çıkıyor” ifadesi kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!