Ağar'ı üzen kaza: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ağarı üzen kaza: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2003 00:54

DYP Genel Başkanı Ağar'ın Samsun' dan Sinop'a gelişi sırasında, kendisini il sınırında bekleyenlerin bulunduğu konvoya bir otomobilin çarpması sonucu 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Sinop il sınırında Genel Başkan Mehmet Ağar'ı bekleyen DYP'lilerin konvoyuna bir otomobil çarptı. Çarpışmadan sonra bir de patlama meydana gelince 7 kişi öldü. 5 kişi yaralandı.

DYP Genel Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Samsun'dan Sinop'a gelişi sırasında, kendisini il sınırında bekleyenlerin bulunduğu konvoya bir otomobilin çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Partililer, dün Samsun'dan Sinop'a giden Mehmet Ağar'ı Kanlıçay Mevkii'nde karşılamak üzere beklemeye başladılar. Saat 14.00 sıralarında, özel Şişecam Fabrikası Üretim Müdürü Reşat Nar Özdamar'ın kullandığı Tipo marka 55 NN 053 plakalı otomobil, bekleyenlere çarptı. Çarpışmanın ardından kaza yerinde bir patlama oldu. Özdamar'ın kullandığı otomobilde sekreteri Zühal Aşçı'nın da bulunduğu öğrenilirken, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü.

Kazada ölenlerin adları şöyle: Eski DYP Milletvekili Kadir Bozkurt, DYP Sinop İl Başkanı Ayhan Ayyıldız, DYP Gerze İlçe Başkanı Bilgin Akça, Suat Selçuk, Onur Birer, Turan Akyüz, Nizamettin Ünal.

Yaralanan Özkan Arıcı, Hüseyin Sağıroğlu, Koray Avcı, Recai Çilingir hastanelerde tedavi altına alındı. Kazaya yolaçan otomobilin sürücüsü Reşat Nar Özdamar'ın da hafif yaralı olduğu ve gözaltına alındığı belirtildi.

AĞAR 10 DAKİKA SONRA GELDİ

Kaza yerinde olaydan 10 dakika sonra gelip kısa bir süre inceleme yaptıktan sonra Sinop'a geçen Mehmet Ağar, Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Bu sırada basın mensupları hastaneye alınmadı. Yaralıların yakınlarıyla çok sayıda partilinin hastaneye akın etmesi üzerine izdiham meydana geldi. Hastane çıkışında basın mensuplarına kısa açıklama yapan Ağar, ‘‘Şu anda çok yorgunum. Çok üzücü bir olay meydana gelmiştir. Ölü sayısı konusunda net bir bilgim yok. Ancak çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Çok üzgünüm. Herkesin başı sağolsun’’ diyerek Devlet Konukevi'nde dinlenmeye çekildi. Ağar, bugünkü cenaze törenine katılacağını bildirdi.

Konvoy birbirine girdi

Genel Başkanları Mehmet Ağar'ı heyecanla bekleyen DYP'liler Kanlıçay mevkiindeki beklenmedik kazayla perişan oldular. Yol kenarında duran konvoya çarpan bir otomobil, ortalığı savaş alanına çevirdi. Araçlar hurda yığınına dönerken, aralarında Sinop İl Başkanı Ayhan Ayyıldız'ın da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi. Gülten Birer de, (solda) kazada ölen eşi Onur Birer’in başında sinir krizi geçirdi.

Aksu: Konvoy yapmayın

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bütün parti yöneticilerine ‘‘Centilmenlik anlaşması yapalım ve hiçbir parti liderlerin gezilerinde konvoy düzenlemesin’’ çağrısında bulundu. Aksu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Karadeniz gezisi sırasında meydana gelen kazanın benzerlerlerine Türkiye'de sık rastlandığına dikkat çekti. Aksu, ‘‘En doğrusu bütün partilerin aralarında centilmenlik anlaşmasına varmaları ve hiçbirinin konvoy düzenlememesi’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!