Ağar da mal varlığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Ağar da mal varlığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 17:28

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın başlattığı "mal varlığı" tartışmasında en ilginç çıkış DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan geldi. Ağar, canlı yayında mal varlığını açıkladı.

Çankaya Kadın Kolları'nın Dedeman Oteli'nde gerçekleştirdiği kongresine katılan Ağar, bunun öncesinde Flash TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağar, mal varlığı tartışmalarını değerlendirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "salı günü ne yapacak bilmiyorum" dedi. Ağar, daha önce bankada 42 bin YTL'si bulunduğunu söylediği kendi mal varlığı konusunda şu bilgileri verdi.
1973'de başlayan memuriyet hayatı içerisinde malvarlığı bildirimlerini devlete vere vere yoluna devam ettiğini ifade eden Ağar, şu bilgileri verdi:
"-Ankara'da bir evim var benim. Tapu değeri de kendi normal değeri içerisindedir. 175 bin YTL civarında.
-İzmir'de bir yazlık evim var. Tam adresini veremiyorum güvenlik açısından. Daha önce de benim yazlık kooperatiflerim vardı, onları satarak biriktirerek, onun yalnız bir minnacık borcu daha kaldı. Onu ödedikten sonra onu da Meclis'teki şeyime geçireceğim.
-Orta boy sayılabilecek bir arabam var.
-Anadan, atadan dededen kalma, Elazığ da tarlalarımız arazilerimiz var. 300 dönüme yakın."

PİŞKİNCE KOLTUKLARINDA OTURUYORLAR

Ağar, kadın kolları kongresinde ise AKP'ye yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın "erken seçim ihanet" ifadelerine tepki gösteren Ağar, iktidarın "ciro ettiği bütün çeklerin, senetlerin karşılıksız çıktığını" savundu.
İktidarın tek alternatifinin DYP olduğunu savunan Ağar, yolsuzluk söylentilerinin günlük normal olaylar haline geldiğini kaydetti. Ağar, "Pişkince koltuklarda oturulmaya devam edilmektedir. Hayırlı oturmalar olsun. Aman sakin istifa falan da etmesinler. Kökünün defterini millet dürecektir" diye konuştu.
"Seçim ihanet değil, demokrasinin en mübarek çaresidir" diyen Ağar, şöyle dedi:
"Türkiye'de hiçbir iktidar güle oynaya erken seçime gitmemiştir. 'Hem ağlarım hem giderim' diyen gelin misali her hükümet seçime karar vermiştir. Bu çocuğun adam olmayacağı bellidir."
Kongrede, her bölgeyi temsil eden 7 davulcu çaldıkları parçalarla DYP'lileri coşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!