Ağabeyini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 23:10

HAKKÂRİ, Van ve Mardin’deki terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler, dün memleketlerindeki törenlerle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın için Adana Sabancı Merkez Camisi’nde tören yapıldı. Şehidin nişanlısı Bahar Arslan gözyaşlarına boğuldu. Sırtına Türk bayrağı asan Samet Algın, ağabeyini asker selamıyla uğurladı.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel, Kütahya Tavşanlı’da toprağa verildi. Törende şehidin nişanlısı Nimet, annesi Hatice, babası Mehmet ile kardeşleri Fatma ve Kadir Altınel, tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktüler.

Astsubay Burak Erten, Denizli'de toprağa verildi. 13 ay önce Hakkâri’de mesleğe başlayan Erten’in aynı okulda okuyup farklı yerlerde görev yapan 3 astsubay arkadaşı namaza kadar tabut başında nöbet tuttu ve tabuta sarılıp öptü.

Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen’in cenazesi Adana’da toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Ebru ve annesi Fedai Yelmen, nişanlısı Tuğba Demir’in elini tören boyunca bırakmadı.

Jandarma Er Eyüp Öksüz, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin üç kardeşi, ellerini kenetleyerek birbirlerine destek olmaya çalıştı.

Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz’ın cenazesi, Bursa’da toprağa verildi.

Piyade Er Osman Er’in cenaze töreni Bilecik Osmaneli’ndeydi. Şehidin babası İsmail Er, annesi Hayriye Er ile kardeşleri tabut başında gözyaşlarına boğuldular. Şehit Osman Er’in cenazesi Osmaneli Şehitliği’nde toprağa verildi. 

KIRGIZ VEDASI
VAN Erciş’te şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türklerinden Turanbeg Gürocak için Van’da tören düzenlendi. Şehidin astsubay oğlu Şükrü Gürocak törene askeri kıyafetiyle katıldı ve babasını asker selamıyla uğurladı. Şehidin cenazesi askeri helikopterle Erciş Ulupamir Mahallesi’ne gönderildi. Şehit Turanbeg Gürocak’ın tabutu, mahalle camisinde kılınan namazın ardından sevenleri ve akrabaları tarafından tekbirlerle bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla mahalle mezarlığına defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!