Afyonkarahisar'da iki aile arasında çatışma: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda iki aile arasında çatışma: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2006 11:50

Afyonkarahisar'da iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada, ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'da aralarında husumet bulunan ‘Sarıkaya' ile ‘Ulukuş' ailelerinin fertleri arasında çıkan silahlı çatışmada 7 kişi öldü.

Afyonkarahisar'a 12 kilometre uzaklıktaki Fethibey Beldesi'nin Aktaş Mevkii'nde, aralarında 10 yıl önce başlayan husumet bulunan iki aile bu sabah bitişik tarlalarında kavga etmeye başladı. Afyonkarahisar- Eskişehir demiryolu hattının yanıbaşındaki fasulye tarlasındaki kavga, kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. İki ailenin de birbirlerine otomatik av tüfekleriyle karşılık verdiği çatışmada, Sarıkaya ailesinden Adem (40), eşi Zatinur (40), kızı Nadiye (20), kardeşi Abdullah (38) ve yeğeni Mehmet (18) öldü. Ulukuş ailesinden de İbrahim (52) ile oğlu Ahmet (22) ağır yaralandı. Köy çobanının olayı jandarmaya haber vermesi üzerine, yaralılar İbrahim ve Ahmet Ulukuş, ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, iki yaralı aşırı kan kaybı nedeniyle hastaneye yetiştirilemeden öldü. Böylece çatışmada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı. İbrahim ve Ahmet Ulukuş'un cesetleri hastanenin morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Çatışma üzerine Afyonkarahisar jandarması alarma geçti. Geniş güvenlik önlemleri alınan beldeye gitmek isteyenler ve gazeteciler yaklaştırılmadı.

GERGİNLİK NEDENİ HAYVAN OTLATMA CEZASI

İki aile arasındaki husumetin, 10 yıl önce Çiftçi Malları Koruma Derneği'nin başkanlığını yapan Ulukuş ailesinin, Sarıkaya ailesine ‘yasak bölgede hayvan otlattığı’ gerekçesiyle 20 milyon lira (20 YTL) ceza yazmasıyla başladığı belirtildi. O tarihte çıkan tartışmada, Adem Sarıkaya, askerden izinli gelen İbrahim Ulukuş'un oğlu Şevket Ulukuş'u öldürdü. Ardından, 10 yıl cezaevinde yatan Adem Sarıkaya Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Kanun ile birlikte 3 yıl önce serbest bırakıldı. Son çıkan olayda ölen 7 kişi arasında Adem Sarıkaya da bulunuyor.

Sarıkaya ve Ulukuş ailelerinin her karşılaştıklarında kavga ettikleri, daha önce de 2 kez güçlükle bastırılabilen kavga ettikleri, ancak ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.

AĞUSTOS'TA DA BENZER OLAY

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'da aile arasındaki husumetler nedeniyle sık sık çatışma meydana geliyor. Merkeze bağlı Işıklar Beldesi'nde de geçen 12 Ağustos'ta 37 yaşındaki Özcan Şahan, hayvanlarını otlatıp su içirmesine izin vermeyen dayısı 75 yaşındaki Mevlüt Yandım ve oğlu 38 yaşındaki oğlu Adem Yandım ile tartışmıştı. Kısa sürede silahlı çatışmaya dönüşen kavgada, ağır yaralanan 3 akraba paylaşamadıkları suyun başında ambulans beklerken ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!