Afyon’da 40 gün 40 gece düğün

Güncelleme Tarihi:

Afyon’da 40 gün 40 gece düğün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi memleketini sevince boğdu.

Kaşık oyunları

Vatandaşlar, Afyon Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Seçim sonucunun kesinlik kazanmasından sonra meydan tam bir karnaval yerine döndü. Davul, trampet, klarnet, trompet ve zilden oluşan müzik grupları, oyun havalarıyla halkı coşturdu. Binlerce Afyonlu bölgenin ünlü 'kaşık oyunu'nu oynarken halaylar çekildi. Bu coşku kentin her tarafına yayıldı.

Akdeniz'de bayram

1941 yılında Afyon'da dünyaya gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bu göreve getirilmesi Akdeniz Bölgesi'nde ise ayrı bir sevince neden oldu. Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon'da yaşayan Akdenizliler, Ispartalı Süleyman Demirel'den sonra bölgemizden ikinci Cumhurbaşkanını çıkarmanın gururunu taşıyor.

Okullar ayakta

Asırlık Afyon Lisesi'nde ise Türkiye'de iki Cumhurbaşkanı çıkarmanın heyecanı ve mutluluğu yaşanıyordu. Sonucu öğretmenleriyle birlikte televizyondan izleyen öğrenciler de sevinçten marş ve şarkı söyledi. Türkiye'nin partisiz, rütbesiz ilk Cumhurbaşkanını çıkaran Afyon'da vatandaşlar, bu bayramı 40 gün 40 gece sürdüreceklerini söyledi.

Yağmura aldırmadılar

Afyon'daki kutlamalar 3'üncü tur oylamasının yapıldığı günün sabahında başladı. Çok sayıda Afyonlu televizyonların karşısında sonucu bekledi. Sezer'in Cumhurbaşkanı seçildiğinin açıklanmasıyla birlikte memleketi Afyon'da bayram havası yaşanmaya başladı. Hıdırlık Tepesi'nde 21 pare top atışı yapıldı. Afyonlular yağmura aldırmadan sokaklara döküldü.

Sevİncİ çocuĞuyla yaŞadI

3'üncü tur oylamanın sonunda Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi ile başlayan kutlamalar, 40 gün 40 gece sürecek. Şimdi Afyon, partisiz ve rütbesiz ilk Cumhurbaşkanını çıkarmanın gururu yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!