Afrika Ulusal Kongresi 100. yıldönümünü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Afrika Ulusal Kongresi 100. yıldönümünü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 10:46

Güney Afrika'da on binlerce kişi, siyahilerin hakları ve ırkçılıkla mücadele için 8 Ocak 1912'de kurulan Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) 100. yıldönümünü kutladı.

Haberin Devamı

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, partinin kurulduğu Bloemfontein kentinde düzenlenen kutlama töreninde on binlerce kişiye hitap etti. Zuma, bu etkinliğin sadece ANC ve üyeleri için değil, halkın tamamı için bir sevinç vesilesi olduğunu söyledi.

AFRİKALILAR ANC'NİN 100'ÜNCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI / FOTO GALERİ

Güney Afrika'da partinin ırkçı rejimini sona erdirmesini sağlayan, ırkçılıkla mücadelenin sembolü eski Devlet Başkanı Nelson Mandela sağlık nedenleriyle kutlamalara katılamadı, ancak Zuma 93 yaşındaki Mandela'nın ismini zikrettiğinde kalabalık büyük bir tezahürat yaptı.

Kutlama törenine aralarında Nobel ödüllü Desmond Tutu ve Afrikalı Amerikalıların haklarının savunucusu Jesse Jackson'ın da bulunduğu bazı önemli şahsiyetler de katıldı.

Haberin Devamı

Merkez sol çizgideki ANC, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluk yönetiminin kurulduğu Mayıs 1994'den bu yana iktidardaki koalisyonun ortağı durumunda bulunuyor. Bu arada muhalefet 12 milyon dolara hazırlanan kutlamalara yüksek maliyet nedeniyle tepki gösterdi.

ANC, Afrika'nın en eski ve bilinen özgürlük hareketi olmasına rağmen, saygınlığı yolsuzluk skandalları, siyasi iç çekişmeler ve yetkililerinin lüks yaşam tarzları nedeniyle eleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!