Afife Ödülleri'nde en iyiler

Güncelleme Tarihi:

Afife Ödüllerinde en iyiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 11:37

“Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl 10. kez düzenlenen ödül töreninde, 5'i özel toplam 19 ödül dağıtıldı. Özel ödüller dışında 14 kategoride dağıtılan ödülleri alacak kişiler, seçici kurulun belirlediği 42 aday sanatçı arasından oylama kurulu tarafından seçildi.

Haberin Devamı

Törenin açılışında konuşan Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Murat Güvenel, gelenekselleşen ödül töreninin tiyatro dünyasının en itibarlı ödülleri arasında yer aldığını söyledi.

Yapı Kredi Sigorta olarak, tiyatroya destek vererek 10 yılı geride bırakmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Güvenel, bunun çok az kurumun sahip olduğu bir değer olduğunun da farkında olduklarını bildirdi.

Güvenel, “Bu gece dünyanın en eski gösteri sanatı olan tiyatroya emek verenler sadece seyircileri tarafından alkışlanmıyor. Birbirlerini de alkışlıyorlar” dedi.

Bu yıl En Başarılı Prodüksiyonu ödülü “Uyarca” adlı oyunla İstanbul Devlet Tiyatrosu'na verilirken, En Başarılı Yönetmen ödülüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan Engin Uludağ değer görüldü.

Haberin Devamı

En Başarılı Erkek Oyuncu ödülüne “Kara Sohbet” oyunundaki rolüyle Emre Kınay, En Başarılı Kadın Oyuncu ödülüne de “Nathalie” oyunundaki performansıyla Zuhal Olcay layık görüldü.

En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü “Gece Mevsimi” oyunundaki rolüyle Selçuk Yöntem alırken, En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü de yine aynı oyundaki rolüyle Demet Evgar aldı.

Gecede Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Erkek Oyuncu ödülü ”Ben Eskiden Küçüktüm” adlı oyunundaki rolüyle Ali Poyrazoğlu, aynı dalda En Başarılı Kadın Oyuncu ödülü de “Dönme Dolap” adlı oyunda oynayan Berna Laçin'e verildi.

Aynı dalda En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü “Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü” adlı oyunundaki rolüyle Haluk Bilginer'e, En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de “Kiralık Oyun”daki rolüyle Özgü Namal'a gitti.

Gecede En Başarılı Sahne Tasarımcısı ödülünü Barış Dinçel, En Başarılı Giysi Tasarımcısı ödülünü Türkan Kafadar, En Başarılı Sahne Müziği ödülünü Serpil Günseli, En Başarılı Işık Tasarımcısı ödülünü de Yakup Çartık aldı.
  
ÖZEL ÖDÜLLER
  
Gecede ayrıca 5 özel ödül de sahiplerini buldu.

“Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü”ne Turgut Özakman, “Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü”ne Mücap Ofluoğlu, “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”ne Yeşim Özsoy Gülan, “Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü”ne Bartu Küçükçağlayan değer bulundu.

Haberin Devamı

“Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü”ne de Eskişehir'de sanata verdiği destek ve açtığı tiyatro salonları nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen layık görüldü.

Büyükerşen, ödülünü aldıktan sonra yaptığı kısa teşekkür konuşmasında belediyeciliğin yalnızca kaldırım yapmak ve çöp toplamak olmadığını, bunun yanısıra kenti yönetenlerin sanata da önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Müzikal ya da Komedi dalında En Başarılı Erkek Oyuncu seçilen Ali Poyrazoğlu da, herkesin Cumhuriyet'e yakışır yaşam biçimine sahip çıkmasını istedi.

“Paranın sahte olup olmadığını anlamak için üstünde Atatürk resminin olup olmadığına bakıldığını” kaydeden Poyrazoğlu, “Bazı adamların ne mal olduğunu anlamak için kaldırıp bakacaksınız, içinden Atatürk geçiyor mu geçmiyor mu?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!