Afgan düğününde canlı bomba dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Afgan düğününde canlı bomba dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 11:29

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetinde düzenlenen bir düğünü hedef alan intihar saldırısında 17 kişi öldü. Saldırganın, kızını evlendiren milletvekili Ahmet Han Samangani'ye sarıldıktan sonra üzerindeki bombayı patlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Afganistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Samangan'ın merkezi Aybak'ta düzenlenen saldırıda 43 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Afganistan'ın düşmanları bir kez daha ulusal birliğin sağlanması için mücadele eden mücahitleri hedef aldı" denildi.

Özbek asıllı Samangani'nin Taliban karşıtı eski bir milis komutanı olduğu belirtildi.

/images/100/0x0/55ea84c3f018fbb8f8853d51

Görgü tanıkları, konuk gibi davranan saldırganın patlayıcıları infilak ettirmeden önce kapıda misafirleri karşılayan Samangani'yle kucaklaştığını söyledi.

Samangan Emniyet Müdürü Halil Enderabi, öldürülen milletvekilinin, davetlilerinin rahatsız olmaması için korumalarına güvenlik aramaları yapmamaları yönünde talimat verdiğini, bu yüzden saldırganın üzerindeki patlayıcıyla Samangani'ye yaklaşabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Patlamada Samangan istihbarat şefi ve üst düzey bir emniyet görevlisinin de hayatını kaybettiği bildirilirken, Taliban saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı. Reuters'a konuşan siyasi analist Vahid Müjde ise Samangani'nin Taliban dışında da düşmanlarının olabileceğini belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!