Affı sindiremedim

Güncelleme Tarihi:

Affı sindiremedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP lideri Mesut Yılmaz, DSP tarafından gündeme getirilen affa aslında karşı olduklarını ama hükümetin uyumu için desteklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Gaziantep'te konuşan ve ‘‘Af yasasını içimize sindiremiyoruz’’ diyen Yılmaz, izlenen ekonomik programa ise tam destek verdiklerini belirtti. Yılmaz, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'a yakın ilgi gösterdi.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, DSP tarafından gündeme getirilen af yasasına karşı olduklarını, ancak hükümetin uyumunun bozulmaması için ‘kerhen’ destek olduklarını söyledi. Gaziantep ANAP İl Başkanlığı tarafından önceki akşam düzenlenen ve sahura doğru tamamlanan Sivil Toplum Kuruluşları 3'ncü Olağan Toplantısı'nda Yılmaz sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinledi.

UYUM İÇİN RAZIYIZ

Af konusuna sıcak bakmadıklarını anlatan Mesut Yılmaz, DSP'nin konuyu gündeme getirdiğinde partisinin yetkili organları ile görüşerek karşı çıkma kararı aldıklarını belirtti. Hükümetin uyumunu sürdürmek için af yasasına destek verdiklerini kaydeden Yılmaz, ‘‘Affa karşıyız. Bunu başında da söyledik. Ancak hükümetin bu uyumunun bozulmaması için kerhen destek oluyoruz. Af yasasını içimize sindiremiyoruz’’ diye konuştu. Yılmaz, 169. madde ile ilgili liderlerin mutabakata vardıklarını da toplantı sürerken bir soru ve değerlendirme üzerine açıkladı. Yılmaz, ‘‘Irza geçme suçunu af dışı bıraktık. 169'ncu maddedeki, teröristlere tehditle, zorla yataklık etmek zorunda bırakılan vatandaşlarımızın af kapsamına alınması noktasında mutabık kaldık’’ dedi.

ALTERNATİFSİZ PROGRAM

Yılmaz, Türkiye'de uygulanan ekonomik programın alternatifi olmadığını belirterek ‘‘Şu anda yaşanan sorun suni krizdir. Hiç bir şekilde Türkiye'de kur politikası dışında devalüasyon olması mümkün değildir’’ dedi. Yılmaz, özelleştirmenin hızlandırılması gerektiğini, belirterek, ‘‘Nüfus sayımı yapıldı ama henüz sonuç alınamadı. Nüfus sayımında da çuvalladık’’ dedi. Mesut Yılmaz, dün de Kilis'in 15 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılayacak ve 14 bin dönüm tarım alanını sulayacak Seve Barajı gövde inşaatının temelini attı. DSİ Genel Müdürü Doğan Altınbilek, günün anısına Yılmaz'a plaket verdi. Türkiye'nin kısır çekişmelerle hiçbir yere varamayacağını belirten Başbakan Yardımcısı Yılmaz, ‘‘Ekonomide, yönetimde, demokraside Türkiye yüzünü geleceğe dönmelidir. Geleceğe dönmek demek batıya dönmek demektir. Onların standartlarını yakalamayı hedeflemek demektir’’ dedi.

CELAL DOĞAN'A ÖZEL İLGİ

Yılmaz, Kilis'in DSP'li Belediye Başkanı Ekrem Çetin'i de makamında ziyaret etti. Yılmaz, baraj temel atma töreni ve diğer ziyaretleri sırasında yanında olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın odada olmadığını gördü. Görevlilere dönerek, ‘‘Celal Bey nerede? Bulun’’ talimatını verdi. Görevlilerin Çetin'in odasına davet ettiği Celal Doğan da alkışlarla girdiği odada Yılmaz'ı başı ile selamlayarak sohbete katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!