AFAD'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

AFADdan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 19:47

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamada, Soma'daki maden ocağı içerisindeki vatandaşların bir an önce çıkarılmasına odaklanan AFAD'ın arama kurtarma çalışmalarının hızla tamamlanması için 596 olan arama kurtarma personel sayısının saat 16.45 itibarıyla 679'a çıkarıldığı ifade edildi.

Çalışmalara katkı sağlaması için 702 kişinden oluşan psikososyal destek uzmanı, tıbbi personel, güvenlik ve idare personelinin saat 17.00 itibarıyla 810 kişi olarak alanda hizmet verdiği kaydedildi.

AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile olayın ilk saatlerinde bölgeye gittiği hatırlatılan açıklamada, Oktay'ın bölgede bulunduğu, çalışmaları yerinde takip ettiği ve arama kurtarma faaliyetlerini bizzat koordine ettiği belirtildi.

Çalışmaların hızla tamamlanarak işçilere ulaşılabilmesi için ülkenin tüm imkanlarının seferber edildiği vurgulanan açıklamada, maden ocağında çalışmaların AFAD koordinasyonunda yürütüldüğüne işaret edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca söz konusu çalışmalara katılan 52 kara ambulansı ile ambulans helikopteri, 5 lojistik helikopter, 1 uçak, 1 mobil koordinasyon merkezi, 1 haberleşme aracı ve benzeri arama kurtarma araçları ile toplamda 241 araç ve bin 489 personelle arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmaları kesintisiz sürdürülmektedir. Öte yandan bölgedeki çalışmalara lojistik destek sağlamak amacıyla Sakarya Valiliğinden 2 duş-tuvalet ve yatakhane tırı, Afyon, İzmir ve Konya il müdürlüklerimizden 3 genel maksat çadırı, 21 yataklı 1 kamyon ve 6 kişilik mobil tuvalet, 2 seyyar aşevi, 25 temiz hava solunum cihazı, 12 yataklı 1 kamyon, Türk Kızılayı 17 genel maksat çadırı, 400 battaniye, 4 jeneratör, 2 kompresör, 1 aydınlatma seti, 1 mobil mutfak, 250 çizme ve yelek, 92 bin 500 kişilik öğün ve 263 bin 320 adet gıda malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır. Et ve Balık Kurumu ve çeşitli özel firmalar da çalışmalara 5 soğuk hava tırıyla destek vermektedir. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren GSM operatörleri sahada kesintisiz iletişim sağlanması amacıyla ekipleriyle 16 mobil baz istasyonu kurmuştur, bir haberleşme aracı da bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeler, Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!