Af Örgütü'nden imamlara şiddete karşı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Af Örgütünden imamlara şiddete karşı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 15:56

Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi, ilk eğitim projesi kapsamında kadınrlara yönelik şiddeti önlemek için öğretmenler ve imamların katılacağı bir eğitim projesine başladı. Öğretmenler ile ilk çalışmalar başladı, imamların eğitimi ise 2006 yılında başlayacak

Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi, kadınlara karşı şiddeti önleme projesi kapsamında öğretmenler ve imamlarla birlikte bir eğitim projesine başladı. Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi, kadınlara yönelik şiddeti önlemek için 80 öğretmen ve 100 imamı kapsayan bir eğitim projesine başladı. Öğretmenlerle yapılan çalışmaların ilk ayağı yapıldı. İmamların eğitimine ise 2006 yılında başlanacak.

Proje koordinatörü Emel Üresin, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin ilk projesi olduğuna dikket çekti.
Üresin, öğretmenlerin gençlere en yakın duran kişiler olduğu, imamların da özellikle toplumun erkek nüfusuna hitap ettiği ve toplumu etkileme gücüne sahip oldukları için projeye dahil edilmelerinin düşünüldüğünü söyledi.
Uluslararası Af Örgütü’nün Norveç Şubesi’nin finansmanı ile gerçekleşen projenin bir pilot proje olduğunu söyleyen Üresin, projeye ilk etapta 80 öğretmen ile 100 imamın dahil olacağını ifade etti.
Üresin, Uulslararası Af Örgütü’nün Türkiye’de şubesinin yer aldığı 4 il olan Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da 20’şer öğretmen olmak üzere toplam 80 öğretmenin eğitim programına katılacağını söyledi, ancak 2006’da başlayacak imamların eğitiminin tamamının Ankara’da yapılacağını vurguladı.
Proje ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüştüklerini aktaran Emel Üresin, iki kurumun da benzer projeleri zaten yürüttüğünü ve Uluslararası Af Örgütü’nün projesine de oldukça sıcak yaklaştıklarını belirtti.

KONFERANS YOK OYUN VAR

Eğitim projesine ilk etapta 15-16 Ekim günlerinde Ankara’da başladıklarını söyleyen Üresin, 2 günlük eğitim programında konferansların olmadığını, ancak küçük oyunların bulunduğunu söyledi.
Oyunlarda katılımcıları bir senaryo verildiğini kaydeden Üresin, örneğin erkek rolündeki katılımcının içki içtikten sonra eve geldiğini ve ailesine tarşı şiddet uyguladığını, bu oyundan sonra da durumun grup içinde tartışıldığını anlattı.
Emel Üresin, bu yolu izlemekteki amaçlaranın, eğitim programına gelenlerin olaya daha katılımcı olmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.
İmamların eğitimini ise 2006’da başlayacağını belirten Üresin, imamlara da benzer biçimlerde eğitim verileceğini söyledi. Diyanet İşleri’nin kendilerini çok sıcak karşıladığını söyleyen proje koordinatörü, "Diyanet İşleri Başkanı, yeter ki ilerleme olsun dedi" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!