Adnan Menderes’in kemikleri sızlamaz mı

Güncelleme Tarihi:

Adnan Menderes’in kemikleri sızlamaz mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

Başsakan Tayyip Erdoğan, Uşak ve Antalya mitinglerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve isim vermeden Süleyman Demirel’in, Adnan Menderes’in kemiklerini sızlattığını öne sürdü. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Darağacı ittifakı

- Adnan Menderes bütün hayatını CHP’nin zulmüne, baskısına, yalan ve iftiralarına karşı mücadeleyle geçirdi. Merhum Menderes’ten sonra birileri ki onun mirasına sahip çıktıklarını söyleyerek, bu milletin Menderes aşkını istismar ettiler. Menderes’in mirasına sahip çıktıklarını söyleyenlerle Menderes’i darağacına gönderenler, 12 Haziran öncesinde ittifak yaptılar.

- 87 yaşında, ömrünü Menderes istismarıyla geçiren bir zat, şu anda CHP’ye akıl hocalığı yapıyor. Yav Allah aşkına Menderes’in, Hasan Polatkan’ın, Fatin Rüştü Zorlu’nun kemikleri sızlamaz mı? Meğer CHP ile bu beyefendi biri sağda, biri solda statükonun bekçiliğini yapıyorlarmış. 27 Mayıs’ta biri müdahaleye sahip çıkarken, 28 Şubat’ta bir başkası müdahaleye sahip çıktı. Şimdi 50 yıl sonra, statükonun bu iki bekçisi nihayet kol kola girdi.

- Şimdi kendisine bir soru daha yönelteceğim. Bugün pazar, tatil, zor soru sormayacağım. Hafta içinde cevap bekleyeceğim. Soru şu: Değerli kardeşlerim, sayın Kılıçdaroğlu, hem biz, hem kamuoyu çok merak ediyoruz. Allah aşkına senin eline ÖSYM ile ilgili o maili kim tutuşturdu? Sana bu şakayı kim yaptı? İçinde ‘Yeğenin’ kelimesi geçen, uyduruk olduğu belli o maili sana kim verdi? Şu anda emniyet güçleri bu işi takip ediyor. O maili atan er, geç çıkacak meydana. Ama biz asıl size bu şakayı kimin yaptığını merak ediyoruz.

70-80 yakının yerleşti

- ‘Ben dürüstüm’ deyip, ‘Benim adım Kemal’ deyip, ‘Gandi’ deyip SSK’ya yerleştirdiğin yakınlarını, nasıl batırdığını sormaya devam edeceğiz. Çünkü senin tüm o yaptıkların meydana çıkacak belgelerle. Peki sen geçenlerde bir şeyi itiraf etmek zorunda kaldın. ‘Yakınlarımızı almak suç mu?’ Yahu bir başkasının bir tane, iki tane yakını çıksa kıyamet koparıyorsunuz. Sen 50, 60, 70, 80 yakınını akraba-i taallukatını yerleştireceksin, terör suçundan yargılanıp çıkanları yerleştireceksin, ondan sonra da konuşacaksın.

- Kütahya’ya gitmiş. ‘Beş tane milletvekilini AK Parti’ye verdiniz, şu Kütahya’ya ne getirdi?’ dedi. Ya insaf. Eline diline dursun. Ama ardından, ‘Bana 3 vekil verin Kütahya’ya bir tane bakan vereyim’ dedi. Allah aşkına böyle siyaset olur mu? Ben şimdi neden korkuyorum? Gittiği her ile birer bakanlık teklif ederse bizim kabinenin sayısı 50’yi bulur.

- Yargı hiç kimsenin çıkarlarına hizmet etmeyecek. Sadece millet için millet adına hüküm verecek. Böylece Türkiye gerçek anlamda bir hukuk devleti olacak. İşte yeni anayasayla 12 Haziran’da adımı atıyoruz. Hedef 367’nin üzerinde AK Parti’nin gümbür gümbür parlamentoya gelmesi. Onun için kapsayıcı kucaklayıcı adil bir anayasayı hazırlayacağız.

Bisküviye ihtiyaç yok

- Bu ülkede kuru fasulye sadece ve sadece CHP dönemlerinde hayal oldu. Bisküvi MHP’nin iktidar olduğu dönemde çocuklar için hayal olmuştur. AK Parti döneminde çocukların hayali dizüstü bilgisayar olmuştur. Artık bisküviye filan ihtiyaç yok bay Devlet Bahçeli, kuru fasulye filan geride kaldı artık.

ERDOĞAN’IN, Uşak’tan sonra katıldığı Antalya mitinginde sadece bir pankartın asılmasına izin verildi. O da, üzerinde Erdoğan’ın ‘Bu Şarkı Burada Bitmez’ adlı şiir kasedinin kapak fotoğrafının yer aldığı ‘Hamdolsun bizim sadece şiir kasetemiz var’ yazılı pankarttı. Bu arada CHP Uşak Milletvekili adayı Avukat Dilek Akagün Yılmaz, Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında zafer işareti yapan CHP’li Barış Bahçevan’ın gözaltına alınıp darp edildiğini öne sürdü. Basın toplantısıyla olayı duyuran Yılmaz, dava açacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!