Adliyede kavga

Güncelleme Tarihi:

Adliyede kavga
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 15:25

ÇAĞLAYAN’DA yaklaşık 1,5 yıl önce faaliyete başlayan İstanbul Adalet Sarayı dün yine olaylı bir güne tanıklık etti.

Haberin Devamı

Örgütlü suçlara bakmakla yetkili İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karşıt görüşlü iki grup arasında şişeli sopalı kavga çıktı. Güvelik güçlerinin kavgaya müdahalesinin ardından ise bu kez bomba paniği yaşandı. Ancak adliyenin önündeki meydanda bulunan şüpheli paketin içinde yiyecek olduğu ortaya çıktı.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER ADLİYEDE KAVGA ETTİ

İstanbul Üniversitesi’nin tuvaletinde bomba bulunmasına ilişkin davada yargılanan ve KCK üyesi oldukları iddia edilen öğrencilerin yakınları ile mağdur oldukları gerekçesi ile davaya müdahil olarak katılmak için gelen ülkücü oldukları iddia edilen grup adliye koridorunda karşı karşıya geldi. İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma devam ederken koridorda bekleyen gruba ülkücü oldukları iddia edilen yaklaşık 30 kişilik grup tarafından saldırı oldu.  Türk bayrağı açarak tekbir getiren ve “Allah’ın askerleriyiz, Türkeş’in askerleriyiz” diye slogan atan gruptakilerin ellerinde, sopa, şişe ve pantolonlarından çıkardıkları kemerlerle diğer gruba saldırdı. KCK üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklara destek vermek için gelen gruptakiler de kendilerine saldıran gruba saldırarak “Biji serok Apo” diye bağırdılar. Olay yerine gelen özel güvenlik görevlileriyle, polisler, karşıt grupların arasına girerek bariyer oluşturdular. Ülkücü oldukları iddia edilen grubu adliyeden uzaklaştırılırken KCK davasına gelen grup ise sakinleştirilmeye çalışıldı.

AVUKATLAR, “ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

Haberin Devamı

Ülkücü grubun karışıklık yaratmak için içeriye bilerek alındığını savunan davanın avukatları, grubun ellerinde sopalarla adliyeye girmesine izin verildiğini öne sürdüler. Avukatlar, olay çıkartan kişilerin adliye koridorlarındaki kamera kayıtlarına bakılarak tespit edilmesini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edeceklerini söylediler.

ŞÜPHELİ PAKETTEN YİYECEK ÇIKTI

Adliyede yaşanan gerginliğin ardından bu kez şüpheli paket paniği yaşandı. Adliyenin önündeki meydanda polis tarafından şüpheli bir paketin fark edilmesi üzerine paketin çevresine emniyet şeridi çekildi. Meydanda yayın yapan televizyon ekipleri  ve vatandaşlar uzaklaştırıldı. Bomba imha ekiplerine haber verildi. Bu sırada bir vatandaş poşetin kendisinin olduğunu belirtti. Poşetin içinde yemek olduğunu belirten vatandaş, “İçinde bomba yok” dedi. Polis poşetin kendisine ait olduğunu söyleyen vatandaşla birlikte poşetin içindekileri inceledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!