Adliye önündeki çatışmaya 2 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Adliye önündeki çatışmaya 2 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 18:27

GÜMÜŞHANE Adliyesi önünde, 24 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın ilk duruşmasında, 2 kişi tahliye edildi, 1 kişi hakkındaki adli kontrol de kaldırıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık 18 yaşındaki Mesut Tonyalı'nın kemik yaşının belirlenmesini ve bazı yeni tanıkların da ifadelerinin alınmasını kararlaştırarak duruşmayı 10 Aralık'a erteledi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan Mesut Tonyalı (18), babası Mahmut (40) ve amcası Ahmet Tonyalı (36) ile tutuksuz sanık Ersin Tosun (40) hazır bulundu. Tutuksuz sanık Yaşar Gedik ise bir başka suçtan Trabzon Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğundan duruşmaya katılmadı.

‘Adam öldürme, ateşli silahlar yasasına muhalefet, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve adam yaralama’ suçlarından hakkında 7 ile 25 yıl arasında hapis istenilen tutuklu sanık Mesut Tonyalı, olay günü Kısmet Gedik ve Ersin Tosun'un Adliye önünde babası Mahmut Tonyalı'ya küfür ettiğini ve üzerlerine saldırdığını belirterek, korku ve panik içinde belindeki silahı çekerek ateş ettiğini söyledi. Babası Mahmut Tonyalı ise bu olay öncesinde Yusuf Gedik ve Kısmet Gedik'in kendilerine ait mağazaya gelerek haraç istediğini, vermeyince de Yusuf Gedik’in oğlu Mesut ile kendisini bacaklarından vurduğunu söyledi ve “Bu olayın davası görülürken ilk duruşma sonrasında bizi tehdit ederek davacı olmamamız istediler. Olay günü de küfür ederek saldırdılar. Oğlum Mesut ateş etmek zorunda kaldı” diye konuştu. Ahmet Tonyalı da aynı yönde ifade verdi.

Mahkeme heyeti, Mahmut ve Ahmet Tonyalı'nın tutuksuz olarak yargılanmasına, sanık Ersin Tosun hakkındaki adli kontrolün de kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca tutuklu sanık Mesut Tonyalı'nın kemik yaşının belirlenmesini ve bazı yeni tanıkların da ifadelerinin alınmasını kararlaştırarak duruşmayı 10 Aralık'a erteledi.

Olay, Mahmut Tonyalı ve oğlu Mesut Tonyalı’nın 24 Nisan 2009 günü kendilerine ait işyerinde bacaklarından vurulmasıyla başladı. Bu olay sonrasında tutuklanan Yusuf Gedik ile tutuksuz sanıklar Kısmet, Ali Kemal ve Yaşar Gedik Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Bu davanın 2 Temmuz 2009 günü yapılan duruşması öncesinde Gümüşhane Adliyesi önünde taraflar arasında tartışma çıktı. Belindeki silahı çeken Mesut Tonyalı ateş ederek Kısmet Gedik (27) ile Ersin Tosun'u yaraladı. Kısmet Gedik, Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!