Adli Tıp, Şahin’e 22 Şubat 2010'a gün verdi

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp, Şahin’e 22 Şubat 2010a gün verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 12:52

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin’in avukatı Cavit Subaşı, müvekkilinin ceza ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiğini, Adli Tıp Kurumu’ndan da 22 Şubat 2010 gün verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ergenekon Ana Davası ile birleştirilen Danıştay Suikasti Davası'nın sanıklarından Alparslan Arslan’ın sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu’nca 15 gün içerisinde rapor hazırlandığını sözlerine ekleyen Cavit Subaşı, "Müvekkilimin rahatsızlığı hiçbir şekilde tedavisi olamayan bir rahatsızlık. Çünkü uzuv kaybına dayalı bir ‘demans’ rahatsızlığı var. Çünkü kaza esnasında beyninin bir kısmını arabada bırakmıştır. Bu mahkemede Danıştay katili olan kişi 15 günde sağlam raporu alıp gelmedi mi? Bize de sağlam raporu versinler. Mahkeme kaleminden Adli Tıp Kurumu’nun müvekkilime 22 Şubat 2010’a gün verdiğini öğrendik. 2,5 ay sonra... 15 günde Danıştay katiline sağlam raporu veren Adli Tıp Kurumu niye 2,5 ay sonraya gün veriyor?" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi tutuklu sanık Mustafa Balbay’ın avukatı Aydın Metin müvekkilinden ele geçirildiği ve gizli olduğu iddia edilen belgeleri Balbay’ın 'İran Raporu', 'Suriye Raporu', 'Irak Bataklığında Türk Amerikan İlişkileri', 'Devlet ve İslam' isimli kitaplarında kullandığını söyledi. Avukat Aydın Metin, müvekkili Mustafa Balbay’ın kanun ve hukuk dışı delillerle tutuklandığını belirterek tahliyesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!