Adıyaman'da işaretlere tepki mitingi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda işaretlere tepki mitingi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 18:25

Adıyaman'da Alevi dernekleri, bazı evlerin işaretlendiği ileri sürülen Karapınar Mahallesi'nde miting düzenledi.

Haberin Devamı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Karapınar Mahallesi Türmüz yolunda düzenlenen mitingde, Karapınar Mahallesi'nde evleri işaretlediği öne sürülen kişilerin bir an önce yakalanması gerektiğini söyledi.

 

Türkiye'de gerçek anlamda Sünni-Alevi kardeşliğini yaratmaya çalıştıklarını, mücadelelerinin süreceğini ifade eden Güzelgül, “Bakın Şırnak'ta Umut kitap evine saldıranlara 'iyi çocuklar' dediler. Hrant Dink'i katledenlere de 'çocuk' dediler. Buradaki işaretleri yapanlara da 'çocuk' dediler. Bu çocuklar kimdir? Bu çocukların kim olduğunu ve bunu çocuklara yaptıranların bulunmasını istiyoruz. Bunun da Alevi kurum temsilcileri olarak takipçisi olacağız” dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Adıyaman'ın bölgede Alevi, Sünni ve Kürtlerin birlikte yaşadığı önemli bir şehir olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

ADIYAMAN'DA TEPKİ MİTİNGİ / Foto Galeri

“Bu şehirde birileri gövde kaşımak istiyor. Birileri bizi terbiye etmeye çalışıyor. Burada görev Sünni kardeşlerimize düşüyor” diyen Geçmez, bu davanın takipçisi olunması gerektiğini kaydetti.

 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel da Karapınar'da yaşanan olayları gerçekleştirenleri bulmanın devletin görevi olduğunu söyledi.
Hiçbir zaman kışkırtmaya gelmediklerini ifade eden Özel, “Biz bu kışkırtmalara hiç gelmedik. Hep dediler, 'dış mihraklar, dış mihraklar'... Biz bugüne kadar tüm mazlumların da yanında sorgusuz yer almışız” diye konuştu.

 

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da Karapınar'da yaşanan olayın Adıyaman'ın huzur ve kardeşliğini bozmak için yapıldığını belirtti.
Olayın faillerinin yakalanması ve onlardan hesap sorulması gerektiğini ifade ettiğini ve bu konuda yetkililerden titiz bir çalışma yapmalarını rica ettiğini dile getiren Fırat, “Her kim yaparsa yapsın, çocuk büyük fark etmez, bu olay Adıyaman'ın huzurunu, kardeşliğini bozmak için yapılmıştır. Bu çirkin bir olaydır. Adıyaman, Türkiye'nin bir mozaiğidir. Adıyaman kardeşliğin ve barışın sembolüdür” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Fırat, bugün herkesin “Adıyaman'ın bu oyuna gelmeyeceğini” söylediğini belirterek, kardeşliğin bu şekilde gösterilmeye devam edileceğini vurguladı.
Çevre illerdeki Alevi derneklerinin de destek verdiği ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, olaysız şekilde sona erdi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!