Adım adım aydınlanan kadın müdür cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Adım adım aydınlanan kadın müdür cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2004 01:35

Önce Yıldız Çelik'in Esenkent'te öldürüldüğü yere yakın benzincinin güvenlik kamerası tarandı ve KİA marka bir otomobilden şüphelenildi. İçinde 4 kişinin olduğu görülen aracın peşine düşüldü.

Esenyurt Esenkent'te otomobilinin içinde kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Leke Jeans Personel Müdürü 23 yaşındaki Yıldız Çelik'in cinayeti, adım adım aydınlanıyor. Soruşturmayı yürüten jandarma, önce katillerin kullandığı Kia marka otomobili buldu.

Telefon kayıtları ve otoyol gişelerindeki kamera görüntüleri sayesinde cinayetin kilit ismi olan otomobilin sahibi Cemal Türkan'a ulaştı. Çelişkili ifade veren Cemal Türkan, zanlılarla işbirliği yapmakla suçlanıyor.

İstanbul'da Esenyurt Jandarması, 11 gün önce kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Leke Jeans Personel Müdürü Yıldız Çelik cinayetini, matematik denklemi çözer gibi çözüyor. Jandarma, parçaları birleştirerek adım adım sonuca yaklaşıyor. İşte polisiye roman senaryolarını gölgede bırakacak olayların hikayesi:

CİNAYET KAMERADA

19 Ocak'ta işlenen cinayetin ardından 11 gündür iz süren Büyükçekmece Jandarma ve İstihbarat ekipleri, cinayetin işlendiği noktaya yakın benzincinin güvenlik kameralarından cinayet saatini 13.33 olarak tespit etti.

BEJ RENKLİ KİA

Görgü tanıklarından biri, saldırganların bej rengi Kia Sephia marka otomobil kullandığını söyledi. Plakayı alamamıştı. Ekipler, tüm polis ve jandarma kayıtlarındaki çalıntı Kia otomobilleri araştırdı.

ARABAMI ÇALDILAR

Gazi Polis Merkezi'ne 19 Ocak saat 14.40'ta başvuran Cemal Türkan, 34 LET 01 plakalı Kia Sephia marka otomobilinin çalındığını söylemişti. Otomobil aynı gün 15.25'te Alibeyköy'de terk edilmiş bulundu.

ÜÇ KİŞİNİN PARMAK İZİ

Otomobilde 3 kişiye ait parmak izleri saptandı. Kapı kilidinde zorlama izleri vardı. Ateşleme siteminin kabloları dışarı çıkarılmış ama düz kontak yapılmamıştı.

OTOYOLDAKİ KAMERA

O-2 Otoyolu Mahmutbey gişelerinin güvenlik kameralarında yapılan incelemede aynı otomobilin cinayetten 10 dakika sonra, 13.43'te gişelerden geçtiği tespit edildi. Otomobilde, yüzü tam seçilemese de siyah bere takmış ve sol elinde alyans bulunan bir kişi görülüyordu. Plaka net olarak okunuyordu.

ÖĞLENE KADAR UYUDUM

Cinayetten bir saat 7 dakika sonra ‘‘Otomobilim çalındı’’ diye polise başvuran Cemal Türkan, ifadesinde ‘‘Öğle saatlerine kadar uyudum. Bakkala gitmek için dışarı çıktığımda arabamın olmadığını gördüm. Traş olduktan sonra, karakola giderek müracaatta bulundum’’ dedi.

DÜZ KONTAK YAPILMADI

Güneşli'deki Kia Servisi İleri Otomotiv'in yetkilileri, otomobili çalıştırmak için düz kontak yapılmadığını tespit etti. Raporda ‘‘Bu marka otomobiller, anahtar olmadan ve düz kontak yapılmadan çalıştırılamaz. Düz kontak yapılan otomobiller tekrar çalıştırılmak istenirse direksiyon kilitlenir ve otomobil çalışmaz’’ denildi.

DÖRT KİŞİ KAYIP

Cemal Türkan'ın cinayet sabahı iddia ettiği gibi uyumadığı, Gazi Mahallesi'ndeki bir kahvede Özgür Yayla, Kazım Sarıtaş ve soyadları belirlenemeyen ‘‘Böngöllü Yusuf’’ ve ‘‘Hakan’’ isimli arkadaşıyla çay içtiği saptandı. Bir süre sonra Cemal Türkan'ın otomobiliyle kahveden ayrılan 4 kişinin cinayet gününden beri kayıp olduğu belirlendi.

TELEFON KAYITLARI

Telefon dökümlerine göre, saat 13.28'de, cinayetten 5 dakika önce Özgür Yayla cep teleonu ile Cemal Türkan'ı aramıştı. Bu görüşmeyi yaptıkları sırada Özgür Yayla Bahçeşehir'de, Cemal Türkan ise Gazi Mahallesi'ndeydi.

İKİ İLGİNÇ KONUŞMA

Saat 13.31'de Yayla, Türkan'ı tekrar aradı. Görüşme 18 saniye sürdü. 13.38'de cinayetten 5 dakika sonra 49 saniye görüştüler. Zanlılarından Sarıtaş da Cemal Türkan'ı saat 13.50'de Bahçeşehir'den aradı.

ALİBEYKÖY'DEN ARAMA

Saat 13.57'de Cemal Türkan ile Özgür Yayla 69 saniye görüştü. Saat 14.04'te Özgür Yayla, Cemal Türkan'ı tekrar aradı. Yayla'nın telefon görüşmesini yaptığı yer otomobilin terk edildiği Alibeyköy'dü.

SABIKALI ÇIKTILAR

Kazım Sarıtaş'ın yasadışı TKP-ML örgütü üyesi olmaktan yargılandığı kısa bir süre cezaevinde yattığı, dolandırıcılık, yol kesme, adam kaçırma gibi suçlardan daha önce tutuklandığı tespit edildi. Jandarma, olaydan sonra kayıplara karışan 4 kişinin peşinde.

Aşk kurşunu mu iş kurşunu mu

Merter'deki Leke Jeans Genel Müdürlük binasından 19 Ocak Pazartesi günü Esenkent'teki fabrikaya para götüren Yıldız Çelik, şirkete ait otomobilde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Şirket aracını kullanan Bülent Ergin, saldırıda kolundan yaralanırken, çantadaki 38 milyar liraya dokunulmamıştı. Çelik'in Genel Müdürü Tekin Demir, ‘‘Eski flörtü tehdit ediyordu’’ iddiasını ortaya attı. Yıldız Çelik'in babası Rıza Çelik ise kızının sevgilisi olmadığını ileri sürerek ‘‘Şirket problemlerine kurban gitmiş olabilir’’ dedi. Servis şoförlüğü yapan Rıza Çelik, kızının kimseyle düşmanlığı olmadığını söyledi. Cinayeti kimin, hangi amaçla işlediği konusunda hiç bir fikri olmadığını söyleyen Rıza Çelik, ‘‘Sevdiği ve nişanlısı falan yoktu. Ancak bize çok fazla şey anlatmazdı. Direkt olarak kızımın hedef alınmasına anlam veremiyoruz’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!