Adı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Adı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 20:25

Cambridge Dükü William ve Düşes Kate'in bebeklerinin adı George Alexander Louis oldu.

Haberin Devamı

İngiliz kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi olan ve önceki gün dünyaya gelen kraliyet bebeğine, "George Alexander Louis" isminin verildiği açıklandı. Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in resmi konutu Kensington Sarayı, bebeğe verilen ismi duyururken, yeni varis "Cambridge Prensi George" olarak anılacak.

George, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in babasının da ismiydi. 1936 yılında tahta çıkan Kral 6. George, 1952 yılında hayatını kaybetmişti. "George" ismi bahis oyunlarında da favori isim olarak gösteriliyordu. Bebeğin ikinci ismi olan Alexander'ı Kate'in koymak istediğine, Louis isminin ise babası Cambridge Dükü William'ın dördüncü ismi olduğuna dikkati çekiliyor. Bu arada dün hastaneden taburcu olduktan sonra Londra'daki Kensington Sarayına yerleşen Kate, William ve bebeği, Kraliçe 2. Elizabeth, Prens Harry ve Kate'in kız kardeşi Pippa Middleton ziyaret etti. Çiftin ve bebeğin daha sonra, Kate'in ailesinin Berkshire'daki evine gittiği bildirildi.

Geleceğin Kralı'nın isimleri ne anlama geliyor

Haberin Devamı

Birce BORA / LONDRA

Cambridge Düşesi ve Dükü bebeğe verilen isimlerin sembolik olmadığını sadece 'hoşlarına giden' isimler olduğunu söyledi. Ancak George ismi İngilizler için bir çok anlam taşıyor.

George dördüncü yüzyılda yaşamış bir hristiyan azizi ve aynı zamanda İngiltere'nin de koruyucu azizi.
Onuru ve cesareti temsil eden George adında bir Kahraman'ın bir ejderhayı öldürerek bir bakireyi kurtardığı bir de ortaçağ efsanesi bulunuyor.

Bebek İngiliz Kraliyet ailesinin bir çok George'undan biri olacak. Hatta 1819'da bir adet daha Cambridge prensi George yaşamıştı. 3. George'un torunu olan prens, bir dansçı ile evlenmiş ve Kraliyet'in bu evliliği tanımaması nedeniyle çocukları veliaht olarak kabul edilmemişti.

İngiltere tahtının ilk George'undan 1714'de Almanya'da doğan Hannover hanedanı üyesi 1. George'du.

Cambridge bebeğinin diğer isimleri de en az George kadar anlamlı. Alexander İskoçya için çok önemli bir isim. 3.Alexander ülkenin en başarılı hükümdarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca bu yıl Nisan ayında annesi Belatrix'in tahtı bırakmasının ardından Willem Alexander Hollanda tahtına oturdu.

Bebeğin son ismi Louis ise babasının hanedanı Windsor için oldukça önemli. Bebeğin dedesi Prens Charles'ın 1979 yılında IRA tarafından öldürülen en sevdiği amcası Louis Mountbatten bu ismi taşıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!