ADD'den Zafer Üskül'e sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

ADDden  Zafer Üsküle sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 02:00

Atatürkçü Düşünce Derneği, AK Parti'den milletvekili seçilen Zafer Üskül'ün anayasa değişikliğine ilişkin sözleriyle ilgili olarak, “Kemalizm'e karşı olmak, bilime, toplum yaşamında kuralların bilimle belirlenmesine, yani laik toplum düzenine karşı olmak demektir” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Atatürkçü Düşünce Derneğinden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kemalizm'e karşı olmak, bilime, toplum yaşamında kuralların bilimle belirlenmesine, yani laik toplum düzenine karşı olmak demektir. Kemalizm'e karşı olmak, cumhuriyete, tam bağımsız ulus-devlet yapısına karşı olmak demektir. Emperyalizme hizmet etmek ve sömürüden yana olmak demektir.

Ulus birlik ve bütünlüğünün her zamankinden daha çok önem kazandığı böyle bir dönemde Zafer Üskül'ü toplumsal gerginliklere yol açabilecek talihsiz beyanından dolayı şiddetle kınıyoruz.”
Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulunun Üskül'ün sözleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada da şöyle denildi:
“Tek parti iktidarının olanaklarını kullanarak Anayasa'nın temel ilkeleri olarak yer alan Atatürk ilke ve devrimlerinin ortadan kaldırılması sürecini daha hızlı gerçekleştirmeyi planlamaktadırlar.

Haberin Devamı

Daha mazbatalarını bile almadan, milletvekili yeminini yapmadan, meclis ve hükümet oluşmadan Atatürk milliyetçiliği ve Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek olmadığını söyleyen AKP milletvekili Zafer Üskül, bu zihniyetin bilinen hedeflerini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Zafer Üskül, dahili ve harici bedhahların sözcülüğüne soyunmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!